Illustratie van:

Ford 7810 - Heft slecht/niet, geen oliedruk

Hallo,
Wij hebben thuis een Ford 7810 maar deze heft enkel in ongeladen toestand, ook gaan de externe functies heel traag tot niet. Iemand toevallig dit probleem ook
voorgehad of weet hoe ik dit kan verhelpen?

Deel dit topic

Reacties

+1
jammermaarhelaas
Is de achterbrug olie nog op peil? Peilstok zit links naast de linker korte hefarm.
Hoe lang is het geleden (draaiuren, jaren) dat de hydrauliek oliefilters vervangen zijn?
Er zit er 1 op de pomp in de achterbrug, die zit rechts onder de cabine, tegen de achterbrug, en er zit er 1 op de oliepomp links voor de cabine, opzij van de motor.
+1
jammermaarhelaas
Het topic is er twee maal op gekomen, als je de tweede even verwijderd (muis op 3 bolletjes rechts van topicnaam, en dan links klikken, dan zie je de verwijder knop) dan houd je alle reacties op 1 pagina, en dat is overzichtelijker 😉

@SJB533
Jonasss
@jammermaarhelaas
Ja de olie is nog op pijl. En de beide filters heb ik vervangen op het moment hij niet meer wou heffen, anders vervangen we ze telkens om de +- 1000h
+1
jammermaarhelaas
@Jonasss

Oke, dus dat is in orde.

De pomp in de achterbrug levert olie voor de hef, de pomp op de motor levert olie voor de hydrauliek, en als de hef geen olievraag heeft, dan gaat de olie van de hefpomp ook naar hydrauliek.
Dat de hydrauliek ook niet meer wil vind ik daarom wat vreemd, hier weet ik zo snel niet een goede vervolg stap voor.
Dat beide pompen versleten zijn zou dan kunnen, of, het servoventiel op de hefdeksel doet iets wat niet hoort, want daar komen de oliestromen van beide oliepompen doorheen, en worden zo nodig gecombineert zoals hierboven beschreven, of, de oliestroom van de pomp op de motor gaat daar direct terug in de achterbrug.

Ik zou even afwachten of er reacties komen van leden met kennis over dit geval.
+1
hendrik8100
Blijft misschien ook n ventiel hangen?
+2
Ford 8700 force
Probleem wil zijn dat er vuil in koppel huis zit en de olie rond blijft pompen i.p.v. druk opbouwen voor de gebruikers.
Dit blokje zit boven op hefdeksel waar de voeding van ventielen vandaan komt
De hulppomp bij de motor levert daar ook zn olie aan. Achterbrug filters moeten om de 350 a 400 uur vervangen worden i.p.v. 1000 uur. Dan krijg je dit soort klachten.
+1
NH-Ford
@Ford 8700 force Lijkt me ook, even vloermat eruit, deksel in vloer open en plunjer schoonmaken.
+1
selectford
Er zit een zwarte knop op het bedieningspaneel tussen de hydroliek hendels .mechien daar is mee bewegen die heeft ook met de oliestroom te maken eigenlijk voor de hef maar meschien dat het helpt .
+1
contitour
Mijn 8210 heeft hier ook last van gehad , was bij mij het prioriteitsventiel onder de zitting op de achterbrug. Schoongemaakt(paar keer) en het werkte weer. Ook ff oliepeil controleren.
+3
NH-Ford
Deze schuif onder stoel in blokje op achterbrug controleren, is een pirioteitsventiel die zorgt voor oliestroom na gewenste verbruiker. Blijft ie hangen door vuil krijg je wel iets olie op hef/ventielen maar geen druk.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Jonasss
@NH-Ford Bedankt voor de duidelijke foto’s!!
+1
Jonasss
Bedankt iedereen voor de antwoorden! Ik zal zo snel mogelijk de ventiel onder de cabine kuisen en hopen dat het daar mee opgelost is en het niet de pomp is 😄

Bijkomende vraag is het moeilijk om de dichting van de reducties in de vooras te vervangen?
+1
dennisbouter
@new holland koen hier staat wat info
+1
new holland koen
@dennisbouter Dit geeft mij toch wel het vermoeden dat het de pomp op de motor is, maar ik kan altijd even de vloer uit de cabine halen natuurlijk.
dennisbouter
@new holland koen maar jou hef achter tilt wel serieuse kilo's?
new holland koen
@dennisbouter Tja wat zijn serieuze kilo's...
De hark tilde hij vrij agressief op in ieder geval, maar iets echt zwaars hangt er nooit in eigenlijk.
+1
dennisbouter
@new holland koen goeie vraag 🤔 geen idee wat een hark weegt, maar mijn motorpomp was niet vervangen en die had toch mijn bledden ook omhoog moeten krijgen zonder hulp van de andere pomp, ik denk even druk meten of eerst luik uit de vloer
new holland koen
@dennisbouter Een hark weegt niet zo veel hoor. Kwestie van het 900kg blok er in hangen en kijken wat hij doet. Maar ik geloof eigenlijk niet dat dat het is.
dennisbouter
@ford7810. lees dit eens door
ford7810.
@dennisbouter heb ik gedaan vandaag was niet het probleem maar bedankt!
dennisbouter
@ford7810. wat heb je gedaan? En wat was dan niet het probleem? Heb je wel voldoende olie op je ventielen? Heb je de trekker al langer en heft hij opeens niet meer?
ford7810.
@dennisbouter heb de trekker al een jaar of 2 en vorig jaar najaar kreeg de trekker de maaier niet omhoog vandaag plunjer en huis schoongemaakt olie zit er genoeg in!
dennisbouter
@ford7810. en druk op de ventielen? En het is hier nooit besproken zover ik weet en wat precies de invloed is weet ik ook niet , maar de hendel van trek/positie weerstand zou misschien invloed kunnen hebben. Staat die in de goede stand?
ford7810.
@dennisbouter ventielen geven genoeg olie en druk hendel staat in de goede positie ja!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 7810 en hebben de trefwoorden hefinrichting , oliedruk en hydrauliek geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
24
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0