Fordson Dexta - Mijn dexta wil niet starten

Mijn fordson dexta start enkel door hem in gang te trekken met een andere tractor.
de startmotor is gemaakt en lijkt te werken, maar wanneer ik hem wil starten hoor ik de startmotor draaien maar het vliegwiel draait niet mee. weet iemand wat het probleem kan zijn? Weet iemand wat de lengte van de tandjes van het vliegwiel moet zijn? Weet iemand wat de lengte van de tandjes van de startmotor moet zijn?

Deel dit topic

woutvv

Reacties

jammermaarhelaas
Even een vraag vooraf. Heb je voorheen wel goed kunnen starten met de startmotor?

Want bij een Dexta moet je met een handbediende hendel het rondsel op (in) de startkrans duwen, zo bedien je meteen het startrelais.
jammermaarhelaas
Het topic is er drie maal op gekomen, als je de tweede even verwijderd (muis op 3 bolletjes rechts van topicnaam, en dan links klikken, dan zie je de verwijder knop) dan houd je alle reacties op 1 pagina, en dat is overzichtelijker 😉

@SJB533
RPCounty
Frictiekoppeling van het rondsel kapot.
volvo430
Polen van de accu niet verkeerd om? Volgensmij werkt het bij de dexta net andersom met de kabels van de accu
woutvv
Ik heb de startmotor eraf gehaald en als ik de hendel naar voor duw gaat het tandwiel naar voor dit is het volgens mij niet
woutvv
Mijn opa heeft deze tractor tweedehands gekocht en toen startte hij ook al met problemen
woutvv
Als ik probeer te starten hoor ik het tandwiel van de startmotor draaien maar deze heeft geen weerstand: hij raakt het vliegwiel niet.
RPCounty
@woutvv dat schrijf ik dus. Je startmotor draait wel. Het tandwiel gaat wel in de krans maar de frictiekoppeling in het tandwiel brengt het draaien van het anker niet over op het tandwiel....
roscho
@woutvv Kan het zijn dat het tandwiel een gladde rand heeft en dat hij verkeerdom gemonteerd is, zodat hij niet met de tanden bij de starterkrans kan komen?
woutvv
Dit zou niet mogen want ik heb deze laten repareren maar ik hoop dat je gelijk hebt
blauwe tractor
@woutvv
Als je gewoon even de reactie leest van @RPCounty dan weet je wat je moet bestellen en monteren.
blauwe tractor
Het kan ook zijn dat de schakelaar op de startmotor te vroeg inschakelde en de tandwielen nog niet pakken, de beste manier om daar achter te komen is meten en passen.
Te weten, de meeste tijd gaat zitten in het passen en meten.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!