Illustratie van:

Ford 2000 - Probleem met brandstof toevoer

Ik ben in het bezit van een Ford 2000. Op een gegeven moment begin hij slecht te lopen. Op 1 of 2 cilinders. Heb brandstoffilter vernieuwd en ontlucht. Starten gaat goed maar na een tijdje vallen er toch weer 2 cilinders uit. Er zit een CAV brandstofpomp op. Is deze dan defect of kan het nog iets anders in de toevoer zijn. Heeft iemand ervaring. Of is er iemand die me kan helpen Ik woon tussen Weesp en Hilversum

Deel dit topic

Reacties

oldtimerfan
Beste PietK
Ik denk dat je de flexible moet vervangen dat deze verduurd zijn en scheurtjes bevatten zodat hij langs daar lucht aantrekt. Effe proberen zou ik zeggen.
Groetjes,
wim van de brink
Als jij het filter niet weer dicht hebt zitten is er wat anders aan de hand,moet je even de leiding achter het filter los draaien als je daar ook volop gasolie hebt,of je hebt de brandstofpomp van slag,of je opvoerpomp,dat hij eerst wel wel goed loopt na het ontluchten,dat vindt ik vreemd.
Dan zou ik zeggen licht niet aan de brandstofpomp,ik zou eerst mijn hele brandstofsysteem schoonmaken en dan verder kijkken.
Succes.
Adri-JD850
Opvoerpomp kapot,werkt niet? ruik eens aan je smeerolie van de motor dan loopt er inwendig van de opvoerpomp dieselolie naar de motor olie en stijgt ook het peil,heb je de aanslagnok van de opvoerpomp wel goed zitten?alle leidingen zijn goed aangedraait trekt nergens "valse lucht", start de tractor is met de tank dop er af.
Mielmonteur
Kan het niet zijn dat de diesel niet doorstroomt omdat hij geen lucht heeft bij de tankdop (zelfde als een fles waar je een gat onderin boort, maar als de dop er nog op zit komt er geen water uit lopen) Ik had dit ook bij mijn brommer weet niet of dit te vergelijken is?
john deere 7810
@Mielmonteur

ik denk eerder dat hij vuil in het systeem heeft of het opvoerpompje kapot is of inderdaad valse lucht

maar het is te proberen dop er af doen
Wimsumar
Beste PietK.:
Vermoedelijk is de tank(aftapkraantje) vuil van binnen.
nhmonteur
@pietK,

Je moet kijken of hij nergens geen lucht kan aanzuigen, controleren of de diesel een beetje vlot uit je tank stroom, anders is het tankkraantje vervuilt of je dop laat geen lucht door.
Vervolgens kan je je opvoerpompje nakijken of deze goed werkt.
Je kan dan eventueel je verstuivers testen om te kijken of deze goed werken.
Is dat allemaal goed dan kan toch je pomp kapot zijn, maar ik denk dat het eerder in de andere dingen zit.
succes ermee.
old man jose
Zorg eerst dat je alles goed schoon hebt. Als het goed is zit er een rondgaande pomp op.
Draai de verstuiver leidingen een beetje los en kijk of er diesel komt. Als alles is ontucht en geen valse lucht in het systeem aanwezig moet er diesel komen bij de verstuivers. Zoals ik uit je verhaal opmaak heb je nog steeds lucht in het systeem.
silhouette
Hoi

zit hier wel een opvoerpomp op?

bij mij loopt deze gewoon onderaan de hoger gelegen tankt uit met een kraantje naar de filter en zo de cav pomp in ... of zit er een opvoerpomp in de cav pomp?

groetjes

tom

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 2000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!