Waneer is een kniklader nog jonggebruikt

Beste mijn vraag is waneer een kniklader nog jonggebruikt is. Kun je met een kniklader rondt de 2000 uur al problemen verwachten? Of is een machine tot 2000 uur nog jonggebruikt?
Alvast bedanlt

Deel dit topic

Reacties

+2
Fendt926Driver
Een goedonderhouden kniklader met 3000 uur is nog jong gebruikt.
Een slecht onderhouden kniklader met 1000 uur moet je al af blijven.
Moet je per machine bekijken.
En ook waar die staat.

Elke dealer die een mooie kniklader inruilt heeft daar wel een klant of bestemming voor.
Maar als het al bagger is gaat die de handel in en koop je ze zonder garantie bij jan, piet of klaas en is alles na de koop voor jou
brent-janssen
@Fendt926Driver speelt leeftijd dan ook nog een rol zie soms machines met 1500 uur maar zijn dan al 10 jaar oud
+2
stijn-de-bock
@brent-janssen liever een van 10 jaar die goed onderhouden is dan een van 1 jaar die misbruikt is.,en let ook op,een opgeknapte was meestal een wrak,eerste lak spreekt vaak boekdelen.
T930
@stijn-de-bock nou nou een wrak hoeft het ook niet meteen te zijn, is met trekkers toch ook niet zo te zijn
+1
stijn-de-bock
@T930 misschien niet direct een wrak ,maar ik heb persoonlijk heel weinig vertrouwen in iets dat gespoten is,ook al meer dan 1 keer geweten dat er achteraf van alles naar boven komt.
T930
@stijn-de-bock tja het kan dat jij dan pech hebt gehad.
ik heb 2 jaargeleden een shovel gekocht een shaffer 336 helemaal opnieuw gespoten enz met 5000 uur
nou dat ding heeft nu 600 uur erbij gelopen en wat een top ding het enige wat er mee was is dat de rechtervoorband een keer in de week lucht nodig had dit is nu gerepareerd en verder werkt die super.
en ik moet zeggen dat hij geen makkelijke 600 uur heeft gehad, pallets met stenen tillen die eigenlijk te zwaar voor hem waren enz.
en hij doet het nogsteeds net zo goed
stijn-de-bock
@T930 zelf heb ik niks meegemaakt met opgeknapt tweedehands, heb wel veel gezien bij andere mensen,het zal ook niet altijd foute boel zijn,maar ik slaap beter wanneer ik iets niet opgeknapt koop en er dan zelf de kosten aan doe maar dat is natuurlijk een persoonlijke keuze die ieder voor zich zelf moet maken.
Fendt926Driver
1500 uur in 10 jaar is zeer weinig voor een kniklader.
Je zou bijna denken klok rond en 1500 uur. 11500 uur dus.

Maar anders telt de leeftijd alleen dat hij technisch en electrisch ietwat verouderd kan zijn
brent-janssen
@Fendt926Driver is van iemand geweest die een varkesbedrijf had en die werd af en toe gebruikt om een palets ofzo te verplaatsen
+1
Fendt926Driver
@brent-janssen ok. Die man heeft dus een kniklader om af en toe te gebruiken en heeft nu een nieuwe gekocht om weer af en toe te gebruiken?
Moest extra aftrekposten hebben aan het eind van het jaar anders moest hij belasting betalen??

Het verhaal rammelt mij te veel.
Maar wederom hoor je dat van een merkdealer (die ook de nieuwe heeft verkocht aan hem)
Of hoor je dit van eerlijke edje die achter in een schuurtje een minishovel te koop heeft
brent-janssen
@Fendt926Driver hij stopt met zen bedrijf hij zit in een natura 2000 gebied
Fendt926Driver
@brent-janssen ok. Dat is wel een sluitend verhaal.
Dan nog staat die bij een dealer zou ik het eerder aandurven dan bij een handelaar
brent-janssen
@Fendt926Driver hij was wel dealer onderhouden papieren kloppen voor zover ik kan zien
Fendt926Driver
@brent-janssen ja dan is de keuze aan jou wat je er mee gaat doen.
Een aandachts punt je zou het kniklager kunnen zijn.
Laat de shovel flink bokken en kijk of er speling op het kniklager zit
+1
Mdbm
@Fendt926Driver 11500 is volgens mij met een kniklader onmogelijk. Zelfs al is hij top onderhouden. 4000 uur vind ik al heel veel bij een kleine kniklader.
+1
Fendt926Driver
@Mdbm mijn weideman 1015 DP heeft nu net de 7500 uur gehaald in de 12 jaar dat ik hem heb.
En moet eigenlijk levenslang bij mij op het bedrijf blijven......
+2
@Mdbm onze giant v451t heeft nu 8300 uren, dus ze kunnen wel veel uren maken.
Fendt926Driver
@Deutz-Fahr-Rijder meende dat @cb6520 op het bedrijf minishovels had lopen (meerdere) die ruim 1000 uur per jaar maakten..
Of was dat @rommert14 ?
Mdbm
@Fendt926Driver @Deutz-Fahr-Rijder Is dit zonder grote kosten? Er komt toch allemaal wat veel speling op, dat kleine motortje zal toch al wat slechter starten,...
@Mdbm nee, geen grote reparaties. Motortje moet je in de winter wel even gloeien, maar als hij eenmaal gelopen heeft start hij vanzelf.
Fendt926Driver
@Mdbm yup zonder grote kosten.
Plastik koppeling tussen de motor en pomp nu 2 keer versleten.
Derde keer zal er wel aan zitten komen.maar is 65 euro en 2 uur werk.
Speling op van alles maar met nieuwe pinnen erin kan ik weer bijna 4 jaar spelings vrij.
Hydro is wel ietwat lek.
Lader zakt en kipt vanzelf een beetje.
Maar voor het werk wat ik er mee doe prima te hendelen.
Motor en starten...
Tja het is een indirect ingespoten perkins diesel.
En die moet je altijd gloeien
Ook al is het zomer gloeien.
5 minuten stil gestaan......gloeien..

Maar ook daar wen je aan.
Mijn wens is om er met een paar jaar een electrisch bij naast te zetten die het zware werkvan hem over neemt en dat deze de kleine smalle klusjesgaat doen
rommert14
@Fendt926Driver weidemann 👌
+1
Fendt926Driver
@rommert14 klopt...
+1
newholland6640
@Fendt926Driver hier was de weidemann na 7000 uur helemaal op, helaas.
+1
rommert14
@Fendt926Driver onze maakte bijna 2000 uur per jaar, nu een tweede erbij en nu draaien ze beide 1000 uur. De weidemann heeft 8700 uur nu maar al wel het een en ander aan gehad, nu aan zn derde startmotor toe.
cb6520
@rommert14 startmoter is hier ook wel eens kapot of het schuifje van voor of achteruit op de joystick. Maar dat is allemaal vrij makkelijk te maken en hoeft geen vermogen te kosten. Giant hier had wel vaker wat ook met de aandrijving als ik me goed herinner. Maar had ook al 15000 uur, een keer houd het op
rommert14
@cb6520 het schuifje op de joystick? Hoe dat? Hier rijden geen oostblokkers op het spul die kunnen het hier niet heelhouden is onze ervaring.....
cb6520
@rommert14 hier wel. Maar gaat nu al een hele lange tijd goed. Vorig jaar veel verschillende melkers gehad van een uitzendburo en dat heeft niet geholpen. Nu al lange tijd zelfde poolse melkers die goed met het spul omgaan. Schuifje slijt gewoon en dan schakelt die op een moment niet meer.

Ze rijden hier ook alleen op de minishovels dan. Maar durf het ook wel aan met grotere machines het is maar net wat voor memsen je zoekt, hoeveel verantwoordelijkheid iemand wil hebben en aankan, loon, en hoeveel tijd je er zelf in steekt iemand iets te leren.
Hier ook wel nederlandse stagelopers of oudere duitsers die niks aan willen nemen over hoe om te gaan met de machines dus dat zegt niet alles.
rommert14
@cb6520 ja misschien zijn polen er anders in, wij hadden tot 2 jaar terug ook een ouder echtpaar van tegen de 50 als melkers, ging niet snel, konden geen Engels maar wouden altijd melken en die kerel ging heel rustig met de minishovel om. Goud was dat.
cb6520
@Fendt926Driver klopt. Zal morgen even kijken 1 van de schaeffer shoveltjes is al richting de 12 000uur
rommert14
@Mdbm 8700 uur hier met een weidemann
Fast Eddy
@Mdbm

Behalve met een Knikmops die halen met gemak de 10.000 draaiuren.
+1
@Fendt926Driver onze Schaffer 336 heeft nu 3500 uur in 18 jaar. Ook niet heel veel maar het is wel een onmisbaar ding geworden.
JordyW
@Fendt926Driver
Zo'n kniklader is vaak makkelijk voor de kleinste dingen, hier een palletje lossen, bak zand laden, container vullen. Wij hebben ook een Weidemann, een 1240. Super machine, is ondertussen al 11 jaar oud, maar de urenstand is ook zéér laag 😅. Ondertussen 684 uur op de klok staan, dus die krijgen wij nooit versleten.
Fendt926Driver
@JordyW @MaartenMandemaker de minishovel is zo handig als het aantal hulpstukken dat je erbij hebt.
Hier met ruim 30 hulpstukken onmogelijk om te missen
+1
eicher4048driver
Ik werk bij een dealer die nogal wat giants verkoopt per jaar. Veelal aan tuinaannemers en grondverzetbedrijven maar ook paardenhouders en landbouwbedrijven. Voor groot onderhoud komen ze bijna allemaal binnen maar de machines die bij tuinaannemers en klinkerleggers draaien komen zowat jaarlijks binnen, echt triestig hoe weinig basisonderhoud daar aan gegeven wordt tijdens het werk, die machines die dan maar 400-500u op een jaar doen t.o.v. eentje op een landbouwbedrijf die er 800-900 doen zijn er dikwijls slechter aan toe. Wil maar zeggen, hoe er mee is omgegaan en onderhoudshistorie is vele malen belangrijker dan het aantal uren. Maak ook af en toe wel mee dat er een giant binnenkomt die al wat slechter start na 500u waar een nieuwe startmotor dan de oplossing is. Wil niks zeggen over de machine voor de rest.
+1
inspecteurfendt
@eicher4048driver ik werk in het weekend ook aan minigravers en knikladers ed. De meeste hoveniers wachten altijd tot er iets mankeert om hun machine binnen te brengen en dan ineens onderhoud te doen. Van een vetpomp hebben de meeste ook nog nooit gehoord... voor alle duidelijkheid, ze zijn niet allemaal zo.
+1
eicher4048driver
@inspecteurfendt Zo is dat. Al doen ze ze hier wel gewoon jaarlijks op onderhoud dikwijls al hebben ze dan nog geen 200u. Meestal dan wel ruim tijd om nieuwe brandstoffilters te steken of gewoonweg luchtfilters te steken die normaal nog goed moeten zijn maar doordat ze nooit utgeblaast worden rampzalig vuil zijn. Zo zijn ze gelukkig niet allemaal.
+1
dennisbouter
@eicher4048driver het verschil zit hem grotendeels in 2 dingen 1. Zit er een vaste machinist op 2. Een hovenier die een kraan of shoveltje koopt is geen machinist die heeft nooit geleerd dat zo'n ding gesmeerd moet worden die koopt zo'n ding omdat het wel makkelijk is maar hoe ze hem moeten onderhouden 🤷‍♂️.
+1
NH-Ford
@eicher4048driver Helemaal mee eens. Om over verhuurbedrijven maar niet te spreken.

En eigenlijk alle merken hebben wel laatst van frequent startmotor, rijrichtingschakelaar en accu... maar ja, ga eens tellen hoe vaak per dag die gebruikt wordt, ten opzichte van een trekker helemaal.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
40
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN