Mc-Cormick D 430 - Kan je met een d430 een trommelmaaier(pz 165) erachter hangen?

Kan je op een d430 gewoon met een trommelmaaier pz 165 maaien? Omdat je aftakas stopt als je de koppeling indrukt?
Alvast bedankt
Interfan1

Reacties

frammi
Dit gaat wel. Alleen zou je wanneer je begint de maaier op hoogte laten staan tot hij op toeren is en dan al rijdend laten zakken. De hoeken uit maaien wordt wel moeilijk omdat je rond moet blijven rijden om de maaier op toeren te houden.
maikwolsink
@frammi eerst in de vrij oproeren en dan weg rijden.

Ja het kan makkelijk zelf een keer met een 432 met een 180 gemaaid.
Wel even met beleid op toeren brengen maar als het eenmaal draait gaat het met gemak
Klein Rot
@Interfan1
Als er een agromatic bak in zit is het geen probleem. Dan kan je het rijden onderbreken zonder dat de aftakas stopt. Je hebt een agromatic bak als er links naast de versnellingspook een uitschuifbare hendel zit
sebastiaanguzik
Ik heb afgelopen zomer een pz135 achter mijn 430 gehangen maar dit was toch wat te veel gevraagd. Ik had gemaaid in de eerste versnelling (hoge gearing). Ik heb de maaier eerst op toeren laten komen en vervolgens rustig laten zakken maar bij de geringste weerstand schoot het toerental terug met als gevolg dat dit te laag was voor te maaien. Ik ben wel eens benieuwd naar jullie ervaringen, zeker als er geschreven wordt dat een pz165 moet gaan.
hobbyist mf 35
@sebastiaanguzik Ik heb het idee dat een pz 165 lichter draait als een pz 135. Ik heb de pz165 ook weleens aan een massey ferguson 35 hangen en dat gaat prima . Weet zo niet hoeveel pk een cormick 430 heeft ?
maikwolsink
@hobbyist mf 35 4cyl 30pk dacht ik
+1
MFPOWER06
@hobbyist mf 35
Pz 165 maait inderdaad lichter schotels staan iets verder uit elkaar
Interfan1
Weet iemand welke mc cormick types je nog meer kan maaien met een pz 165?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 430 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!