Hydrauliek ventielen bij bouwen zetor 8011

Ik wil een ventielenblok op mijn zetor bij bouwen.
Ik heb nu een ventielenblok in het orginele ventiel van de tractor ingestoken. Maar wanneer ik die aan heb kan ik de hef niet bedienen.
Ik wil daarom nu een ventielenblok tussen de pomp en het orginele ventiel bouwen.
Kan ik deze er gewoon tussen plaatsen? Of moet er ergens een drukloze retour worden aangesloten? Er zit een overdrukventiel op.
guldner g30s

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

Sjorszetor
Hoi die kun je er zo tussen bouwen. Van pers van de pomp naar hef deksel daar tussen bouwen .maar dat gaat alleen met dubbelwerkende ventielen ivb met olie stroom
Fendt926Driver
@Sjorszetor maar als hij de ingebouwde ventielen wil gebruiken kan dat toch ook niet tegelijk met de hef bedient worden.
Of heeft die trekker een dubbele pomp
guldner g30s
@Fendt926Driver nee dat klopt. maar nu heb ik een ventielenblok ingestoken op het orginele ventiel. En dan moet ik deze eerst uit zetten voordat ik de hef weer kan bedienen.
guldner g30s
@Sjorszetor en als ik nu bij een terugslagklep na het blok monteer. kan ik dan wel een enkelwerkende gebruiken? het is alleen wanneer er een ventiel na het blok bedient word dat hier dan druk op komt, anders toch niet?
redeagle14
@guldner g30s heeft die Zetor de hydraulische pomp wel aan de motor zitten? Veel Zetor modellen hebben de pomp in de achterbrug. Dan heb je een hele klus. Ik zal een paar foto's plaatsen hoe ik het heb gedaan.
Sjorszetor
Pomp zit in het koppelingshuis. Maar een terug slagkep gaat nie werken je kan toch met het originele ventiel een enkel werkende cilinder bedienen. En met het bij gebouwde blok dubbel werkend
Ikkes
Heb nog een orginele extra functie liggen
guldner g30s
Oke, dan zal ik kijken of ik hier een drukloze retour op kan monteren of misschien een anderventielenblok ergens uithaal. ik heb meerdere functies nodig ivm de fronthef en frontlader
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!