Landbouwkraan Info nieuw leidingen

Hey,

Wij hebben een landbouwkraan , merk ontbreekt , maar we zouden er graag een nieuwe leiding op willen plaatsen voor het bedienen van een rotor , omwille dat we de kraan gebruiken voor in de bosbouw:..

Dus ons gedacht was om de leidingen van de hydraulisch poot te onderbreken en een kraan er tussen te plaatsen ?
Heeft er iemand dit ook gedaan of toevallig foto’s of voorbeelden van hoe jullie het deden ??

Alvast bedankt !
nico_v_e

Reacties

Fendt926Driver
Landbouwkraan is die zelfrijdend of een getrokken kraan
+1
mike_v
Je slijpt de leiding door, zet er een driewegkraan tussen en sluit alles weer aan? Net zoals je zelf zegt, meer moet het toch niet zijn?
Gerron
@mike_v Dan heb je dus 2 3-wegkranen nodig! Het is veel makkelijker om er een extra ventielblok op aan te sluiten. Maar misschien is het huidige blok al dusdanig versleten dat de mast bij stilstand zakt en de olie warm wordt door inwendige lekkage. In dat geval zou je het complete blok kunnen vervangen door 1 met een extra aansluiting. Wel op de capaciteit letten natuurlijk.
mike_v
Eén per leiding dan @Gerron.
Fendt926Driver
@Gerron er zijn nog wel veel mooiere dingen uit te denken. Heb je 3 ectra functies aan de mast
Maar topic maker geeft geen uitsluitsel of het een getrokken of een zelfrijdende kraan is
nico_v_e
@Gerron hoe kan je dat controleren dat het inwendig is ? we hebben momenteel 1 bediening die nogal hapert , we hebben deze is open gedaan , en daar kwam toen iets wit uit , het leek op teflon ofzo iets ..... wel lekt hij ook aan de draaikrans ...
+1
case956powerrzzzzz
Een andere ventielenblok plaatsen is gelijk een dure optie. Ik zal een dubbele driewegkraan plaatsen, die zijn aardig compact. Kun je misschien onder de vloer plaatsen, zodat de hendel net boven de vloer komt en je hem zo met de voet kunt bewegen of iets dergelijks.

Mocht je een getrokken kraan hebben, dan kun je met afkoppelen de poten op druk zetten en de de kraan omzetten, dan zakken je poten ook niet meer door bijvoorbeeld een lekkende stuurschuif.
nico_v_e
@case956powerrzzzzz dat was onze bedoeling , om tussen de bediening van de poten een kraan te plaatsen , dus als je de poten zet je de kraan kan omdraaien naar de rotator bediening , ik vond deze op internet ? zo iets bedoel je dan ? veronderstel ik ? amacoo.nl/dubbele-3-wegkraan-3-8/…
case956powerrzzzzz
@nico_v_e Ik kan je link niet openen. Maar ik bedoel zoiets als dit: indi.nl/nl-nl/p/…
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!