Manitou mlt 625-75 of JCB 525-60

Beste leden

We zijn voor ons landbouwbedrijf op zoek naar een meer geschikte verreiker.
Momenteel hebben we een JCB 520-40, maar deze wordt een beetje teveel op z'n limieten gebruikt. Daarom graag iets groter.
Hebben jullie ervaring met een manitou 625-75 of een JCB 525-60?
Misschien voor- en nadelen van beide machines?

Alvast bedankt!

Deel dit topic

Reacties

eicher4048driver
Ik vind de manitou mlt 625 fijne machines al is de joystick met zijn rare vorm wel even wennen. ZIcht is best goed en lijkt me net iets beter dan de jcb waar ik verder geen ervaring mee heb met de kleine modellen.
NHpowerr
@eicher4048driver Ik heb enkel ervaring met JCB, altijd zeer tevreden over geweest, enkel de motor is een minpunt van de machine die we nu hebben. Is een perkins, en intussen al 2 nieuwe koppen in 4800 uur vervangen. Telkens gebarsten omdat de bouten het niet houden.
contitour
Ik heb niet direct ervaring met de machines, maar als de UK waar JCB binnenkort de europese unie verlaat, heeft dat dan nog gevolgen voor de onderdelenvoorziening etc?
Verder heb ik even op de (best wel grote) JCB stand rondgelopen en ik vond de afwerking van de machines die ik heb gezien niet geweldig. Met name lasnaden; weinig inbranding, proppen, dik erop, etc. Kreeg er toch een beetje Britisch Leyland gevoel bij.
NHpowerr
@contitour Zelf had ik nog nooit eraan gedacht om met de brexit rekening te houden 😂
Fendttrisixfan
Als je kan kiezen zou ik direct voor jcb gaan, veel kwalitatiever...
Mhlv
Merlo is volgens mij zeer boerengeschikt.
NHpowerr
@Mhlv Merlo is geen optie, m'n nonkel had er één en daar was er altijd iets mee...
Onderhoud of herstellingen onder de motorkap zijn een marteling voor de rug bij de 525-60. Ik werk bij een JCB dealer dus spreek uit ervaring, voor de rest zijn het zeker geen slechte machines. Let er wel op om de arm goed te onderhouden (regelmatig smeren en tijdig de glijblokken laten opshimmen). Doordat het aanpikraam niet in het center van de arm zit, krijg je rap veel speling en gaan je bak of vorken scheef hangen.
NHpowerr
@cedric-van-thuyne Als het een JCB wordt, komt er centrale smering op. Zijn er nog punten waarop je moet letten? Waarvoor komt de machine bijvoorbeeld meest binnen voor herstelling?
+1
eicher4048driver
@NHpowerr borging vd pennen is wel een puntje. Bij een 536-60 meerdere malen voor gehad dat er pennen los kwamen zitten en ook slangbreuk in de giek is niet zo fijn.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0