Illustratie van:

Same Explorer 70 - Probleem lift

Hallo,

Ik heb me overtijd een same explorer 70 gekocht 4x4 etc, goed trekkertje maar heb een probleempje met de lift. De lift gaat automatisch omhoog wanneer ik teveel gas geef, dus door trilling denk ik. Het hendeltje enzo is al bijgespannen maar dit komt steeds weer losser. Iemand voorstellen?

Deel dit topic

Reacties

Robbert94
Heey

dan moet je de hendel vast zetten die naast de hefinrichtinghendel(lift) zit. Als die vast zit , en als je dan gas geeft moet de hef niet omhoog gaan/trillen.

Volgens mij is dit het 😄
Berndx
@robbert: De dieptecontrol, die hendel dan vastzetten? Zou het nodig zijn om de hele beschermkast omhoog te halen om goed te kunnen regelen of zou ik dit via onderaan kunnen doen? ^^
Same Minitauro 60
Kom je tegen met dingen van De Rauw...
Euhm, gewoon je hendel meer vast draaien (eventueel moertje en boutje enz vervangen)
Berndx
Heb ik al geprobeerd maar kan er niet goed aan, & ik krijg de kast waarin de hendels zitten er niet van rond.. heeft iemand tekening hiervan?
Robbert94
@Berndx

In principe hoeft dat nie, bij ons zit er zon vastzetschroef op waarmee je hem vast kan zetten. Ik weet zeker als die hendel vast staat. Dat de hef dan gewoon doet wat je wilt. Is dat niet het geval, dan heb je volgens mij een veel groter probleem.
christophe b
Diepte controle op 12 zetten als die niet gebruikt word. Kleine hendeltje met lagertje controleren en ook de veer die er achter zit.
zo niet controleklep kapot.
hanomag 400 e
Of gewoon achter de hendel inklappen als je hem niet van buitenaf gebruikt, is n.l. een "kwaaltje" van Same. Heb zelf het probleem ook al eens gehad
TomopSame
@Same Minitauro 60
"Kom je tegen met dingen van De Rauw..."

Ik deel jouw mening.

Je moet eens kijken of de kunststofringen niet versleten zijn. Deze zorgen voor de weerstand. Anders moet je daar eerst andere tussen monteren alvorens de moer aan te spannen.
Berndx
Jongens, ik heb vandaag de kast waar dus hefbediening en ventielen inzitten proberen open doen maar wanneer vijsjes eruit waren zag ik dat het metaal waar de hendel tussen schuift en waar de streepjes opstaan tussen de dieptecontrol en hefbediening ook eerst los moet vooraleer ik dit er helemaal uitkrijg. Zal eventueel morgen foto uploaden. heeft iemand hier toevallig een tekening van?
Berndx
Aangezien ik er langs achteren/onder niet goed aankan zou ik ze liefst vanin de cabine dus opendoen..
Berndx
@hanomag 400 e

Bedoelje de 'bediening' van buitenaf die ik eens probeer eraf te halen? wat deed deze bij jou? of wat gaf hierdoor een probleem?
christophe b
Eerst bovenste plaatje eraf halen om eraan te kunnen en dan deze wat vaster zetten . Desnoods andere bout en borgmoer. probleem zal opgelost zijn.
Berndx
@christophe b

om er aan te kunnen haalde ik het bovenste plaatje eraf, dus ik deed de 4 vijsjes los. maar de behuizing hiervan kon nog niet omhoog doordat de lifthendel in een metalen gleuf zit alsje begrijpt wat ik bedoel, een soort van metalen bakje en de verdeling staat hier op aangeduid met streepjes en getallen..
hanomag 400 e
@Berndx

Nee de mijne die rammelde omhoog als ik de hendel achter niet in schoof, eraf halen heeft ook geen zin want dan heeft ie te weinig weerstand

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Explorer 70 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!