Illustratie van:

Fendt 816 - Wiel plotseling geblokkeerd tijdens rijden

Goedendag,
Gisteren is plotseling het linker achterwiel van onze 816 turboshift geblokkeerd tijdens het rijden. Heeft iemand hier ervaring mee of weet wat dit kan zijn?
Is het de rem die vast geslagen kan zijn? Of handrem die luchtdruk verloren is (remt de handrem alleen op het linkerwiel?). Of zit het in de versnellingsbak? Het is mogelijk dat de chauffeur terug schakelde op de powershift maar dat weet hij niet zeker meer, het gebeurde voor een bocht.
Toen ik er bij kwam reed hij gewoon weer... Er komen verder ook geen gekke geluiden uit de bak en geeft geen storing. Maar wil wel graag weten waar het vandaan komt voordat hij de weg weer op gaat. Combinatie is helaas wel geschaard dus als iemand nog een kieperknobbel en wat delen van de hefinrichting te koop heeft is het welkom.
Alvast bedankt

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

wotan2
Ik weet niet of dit bij zulke trekkers mogelijk is; maar het klinkt meer naar op de rem gaan staan met ontkoppelde remmen.
Inter633-SA
@wotan2 Dat is het 100% niet geweest. Dat pennetje kan er bij ons namelijk niet meer uit.
wotan2
@Inter633-SA ik zou het dan toch in de remmen gaan zoeken.
Inter633-SA
@wotan2 Ja oke, maar iets gerichter zoeken als "remmen" zou wel fijn zijn vandaar mijn topic. Aangezien het nu allemaal weer werkt zoals voorheen verwacht ik niet iets mega opvallends tegen te komen.
wotan2
@Inter633-SA ik weet niet hoe oud de remvoeringen zijn, maar als daar een deel loskomt en dat loopt er tussen heb je dit effect.
Inter633-SA
@wotan2 Kans is groot dat het de originele remmen nog zijn, wel zijn het natte remmen, weet niet of het daarbij ook mogelijk bij is. Is altijd een akkerbouw trekker geweest remt en schakeld nog als een nieuwe. Hij heeft trouwens 16500 uur op de teller.
slekke
Ik heb een trekhaak 0474095619
RPCounty
Tandwielen planetaire eindaandrijving/ portaalas?
dennisbouter
Remmen kan je misschien testen, stukje rijden met losse trekker of opkrikken handrem er op en aan de wielen draaien of je verschil merkt?
+4
wouterdp
@dennisbouter

Als je wiel blokkeert moet je niets meer testen, trompet eraf en kijken. De kans dat er een kogel van een lager tussen de planetairen heeft gezeten is veel groter dan een stuk rembeleg dat zit te spelen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 816 en hebben de trefwoorden versnellingsbak en rem geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!