Massey Ferguson 35 - Toerentalmeter

Is de toerentalmeter op een mf 35 makkelijk te maken?
Interfan1

Reacties

roscho
Als je een verstandig antwoord wilt, zul je iets meer info moeten geven. Geeft hij nog iets aan of is hij helemaal dood? Vaak is de kabel of de haakse overbrenging aan de brandstofpomp stuk. Ik gok maar wat.
Interfan1
Hij doet helemaal niks meer
basia
Vaak word de toerenteller bij MF trekkers aangedreven door de nokkenas , achterop de motor zit dan een vierkant dekseltje waar de nokkenas zit , hierop zit een aansluiting voor de kabel naar de klok .
Vaak is het vierkant gedeelte op de aandrijfkabel rond gesleten ; dus kabel losdraaien (ronde wartelmoer ) en goed bekijken ; en als je aan de kabel draait , en de meter beweegt , is in ieder geval de klok goed .
FolkertMF
Bij een 3 cilinder zit die op de nokkenas en bij een 4 cilinder op de brandstofpomp
Interfan1
Het is een 4 cillinder
fergusonnetje
Schroef eerst het dingetje los bij de blauwe cirkel op mn foto. Dat is de telleraandrijving. Hier zit ook een kabel aan als get goed is. Dat is je tellerkabel, die er ook even uithalen. Dan kijken of de kabel aan de kant van de meter draait als je aan de telleraandrijving draait. Is dat zo, dan ligt het aan je meter. Anders is waarschijnlijk je kabel kapot of het vierkante is rond geworden.

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 35 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!