Holder A45 maximaal frontgewicht

Hoeveel frontgewicht kun je maximaal op de neus van de Holder A45 hangen? Ik kan er nergens iets over vinden namelijk.
Instructieboekje staat niets in helaas.
We hebben nl problemen met de hefmast dat ie gaat steigeren, de hef mag 1400 kg tillen maar als we dat doen komt ie van voren omhoog.(we tillen er kisten brandhout mee van ongeveer 1000 kg)
Nu hebben we al steunwielen onder de hefmast gemaakt maar dit helpt nog niet voldoende.
Trekkertje weegt zelf rond de 1100 kg schat ik.
Nu hebben we er een frontgewicht aanhangen van 40 kg maar wat is de max ? Er zit geen subframe in de neus, alles wat je aan de neus hangt hangt aan het motorblok zeg maar. En nu kunnen we er wel meer gewicht aan gaan hangen maar we hebben er niets aan als het blok afbreekt.
Volgens het instructieboek mag de aslast voor max 1050 kg zijn en op de achteras ook. Ik snap niet helemaal hoe het werkt want de hef heeft een hefkracht van 1400kg (dan zit je al dik boven die 1050kg aslast lijkt mij ?)
Weet iemand wat je er max aan mag hangen ?

Deel dit topic

Reacties

valmet6400power
Ik ben wel benieuwd hoe dit zit! Ik gok dat die maximale aslast is aangegeven in verband met de capaciteit van je remmen. Aangezien de trekker misschien wel 20 ton kan trekken maar dat niet tot stilstand kan krijgen binnen de geldende remweg vereisten.

Wat betreft je frontgewicht, zijn er geen mogelijkheden om een subframe te maken? Of zijn er foto’s van vergelijkbare tractoren die wel gewoon frontgewicht “aan de motor” hebben gehangen?
wotan2
Die aslast is vaak beperkt door de banden die er op liggen, meer dan dat de constructie het niet zou kunnen dragen. Ik zou zo uit je verhaal afleidend en zonder iets te berekenen tot +- 200 kg aandurven hangen. Je kunt eerst proberen wat hij doet als iemand voor op de gewichtblok gaat staan, dan heb je een indicatie wat hij doet met een dikke 100 kg.
+2
valmet6400power
@wotan2
Als diegene voorop dan een zuiger in z’n gezicht krijgt dan weet je in ieder geval dat ie te zwaar is 😂
+1
MANAckerdiesel
Misschien zijn wielgewichten wel een optie? Deze belasten nog de as, nog de motor.
+3
AG35
Met een tractor van 1100 kg, 1000kg op de hefmast pakken, is wel een beetje vragen om ongelukken lijkt mij...…
Maar de Holder is inderdaad niet gemaakt om frontgewichten aan te hangen.
Wel kunnen, en mogen er wielgewichten in.
Maar dan nog, is het wachten tot, het knikpunt doorbreekt. Jij bent niet de eerste, die dat gebeurt.....
De Holder is gewoon te licht van gewicht, en bouw voor dit soort werk.
Fendt926Driver
Hoe groot zijn die brandhout kisten dat ze 1000 kg wegen.
Hier de gazen kuubskisten waar 1.2m³ in kan wegen nog geen 500 kg met nat gekloofd hout erin
+2
Loeideutz
Als er aan gegeven wordt dat de hef 1400 kg mag tillen, dan wordt er bedoeld dat dat tussen de kogels is. Hang jij er een hefmast achter met een kist brandhout, ik gok een kist van 1,2 bij 1,6 gezien de 1000 kg hout, dan is het midden van je gewicht in de hef ongeveer een centimeter of 70-80 achter de kogels. Dan haalt de hef bij lange na niet de 1400 kg hefvermogen. Eigenlijk is jouw kist te zwaar voor je tractor.
arjan-koster
De kisten zijn oude aardappel kisten, 120*120*160.
Ik weet niet wat ze wegen, maar meer dan 1000 kg is het niet, en er zit los droog hout in.
De trekker draagt niet al het gewicht, zoals gezegd heeft de hefmast steunwielen aan de mast die op de grond komen als de banden van de trekker meer dan 5 cm inknijpen.
Loeideutz
@arjan-koster Je kist is te zwaar. Zoals ik hierboven al schreef, aan de kogels mag hij misschien 1400 kg tillen, maar je kist hangt daar een stuk achter.
Of kleinere kisten gaan tillen of een andere trekker voor de hefmast zetten.
blauwe tractor
Nog een holder er voor knopen dan heb je dubbele capaciteit,
lukt dat ook niet ?
Ik heb nog een mooie Hanomag R435 gerestaureerd staan misshien lukt het daarmee.
Anders wachten tot de Holder in elkaar stort en oud ijzer is.
arjan-koster
Heftruckje hebben we ook maar in hetland is dat niet wat, moeten we t hout eerst maar op de kar en dan in de schuur in kisten doen om t met de heftruck op te stapelen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0