Hoe haal ik dit klokje het veiligst eruit?

Hallo mensen, iemand ervaring met een km/h klokje los te halen op een Fendt 105ls? (Wijzerdopje ligt nu in het klokje en daar slaat de wijzer nu tegen aan) Of moet ik daarvoor het hele dashboard los schroeven?
Gr, Pieter
Pieter_Fendt

Reacties

+2
Bakker S
Achter het desbord kun je hem meestal los maken. De klok open maken is weer heel wat anders...
+1
roscho
Vermoedelijk zitten aan de onderkant van het dashboard 2 klemmetjes die aan de onderkant tegen het dashboard drukken. Als je de 2 schroefjes daarvan losdraait, moet het klokje eruit komen.
Waarschijnlijk zit een heel nest van draden aan dat klokje, zorg dat je noteert wat waaraan heeft gezeten.
Pieter_Fendt
@roscho Super zal het binnenkort even proberen ! En vervolgens heel voorzichtig het glas eruit halen😅
+3
steyr 9087
@Pieter_Fendt ik heb mijn klokken ook schoongemaakt je moet het dasboard losmaken n dan kun je bij de klokjes deze worden geklemd met een u beugel aan het dasboard beugel losschroeven en dan de klok eruit halen.
Dan zie je het Chrome randje zitten en die moet los ik heb dat met een setje van die haakjes gedaan waar je o ringen mee kunt verwijderen. Die druk je achter dat Chrome randje en dat moet je heel voorzichtig open buigen stukje bij beetje en op een gegeven moment kun je hem over dat gezette randje heen duwen en dan kun he het glas eruit pakken en bij de wijzertjes komen.
+1
Pieter_Fendt
@steyr 9087 Ik ben iets te wreed geweest helaas haha oeps. glas is gebroken, maar ga binnenkort plexiglas halen van dezelfde dikte. Dat erinzetten en chrome randje weer terug buigen, maar nog bedankt voor je reactie !
+1
basia
@Pieter_Fendt

Glaasje + ring en rubber 0 ring zin los te bestellen

Ik weet zo niet hoe je een link doet ; maar via Google kom je op zo op de webwinkel van

metertjesenzo
+2
mbvaltra
Quote Reactie van @Pieter_Fendt:
metertjesenzo

metertjesenzo.nl/randen-glaasjes-seals/

De site die @basia bedoelde. Misschien zit hier de goeie bij.
Pieter_Fendt
@mbvaltra Super, ik zie er al wat intressants tussen staan, bedankt voor de hulp jongens!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!