Mc-Cormick D 219 - versnelling zit vast

Ik en een vriend van mij hebben een McCormick D219 bij hem achter van de tuin gesleept, maar de versnellingsbak zit in de 3e versnelling zit vast. We hebben al geprobeerd om hem uit de versnelling te slepen maar dat lukte niet
Wybren de vries

Reacties

wotan2
Ik weet niet of je een trekker met voorlader tot je beschikking hebt, ander til je hem daarmee met de achterwielen van de grond en versleep je hem zo.
Wybren de vries
@wotan2 ja maar hij wil niet uit de versnelling en we willen hem opknappen en weer rijdend maken want hij heeft 11 jaar stil gestaan
wotan2
@Wybren de vries als je mijn tip eerst opvolgd, kun je binnen (als je dat tenminste hebt) sleutelen 😉
basia
Versnellingsbakdeksel demonteren misschien ? En kijken of er b.v. een schakelstang is vastgeroest ; waardoor de pook niet meer wil bewegen.
hooidonk
Of zit er nog een groepenpook op die je vrij kan zetten?
+1
Wybren de vries
@hooidonk heeft hij niet hij heeft geen groepen volgens mij
+1
SJB533
@hooidonk
Zit een ZF 6+1-transmissie in. Inderdaad maar 1 groep.
Reinderpostma
Hier 2 foto’s van de versnellingsbak

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

SJB533
Even een tip @Wybren de vries. Als je een topic aanmaakt hou dan de titel kort en bondig, en begin in het topic zelf te typen, wat het probleem is. is duidelijker. Je verhaal is niet helemaal doorgekomen in de titel. Zal ik (ik ben admin) wel even aanpassen.
Wybren de vries
@SJB533 sorry wist ik niet spijt me
basia
Van de laatste foto ; de 3e nok van rechts ; als je die met b.v. een bandenlichter weer terugdrukt zodat ie als de anderen gelijk staat . dan zou de bak vrij moeten staan volgens mij ?
Probeer dat eens .
Wybren de vries
Deze@basia

(klik om te vergroten)

basia
Ja ; kun je die in dezelfde stand drukken als de andere "gaffels"?
Je hebt kans dat ie dan vrij staat
guy s
Daar ga je wel war werk aan hebben om dat allemaal netjes te krijgen , maar na reinigen en nieuwe olie erop gedaan te hebben zou hij wel weer goed moeten werken ( denk ik ) . kijk ook even of het de remmen zijn die vast zitten .
Wybren de vries
@guy s nee want we hebben hem er heen gerold als we de koppeling ingedrukt hielden
Reinderpostma
Hier een foto van de schakkelstangen

(klik om te vergroten)

PeterD219
Ik had met mijn D219 hetzelfde een keer, als je inderdaad de deksel er af hebt, de koppeling indrukken en zorgen dat de schakelpunten allemaal naast elkaar liggen, nu is dat bij jou de middelste, maar als ze naast elkaar liggen hebben ze de “vrij” stand. Oorzaak is meestal dat er teveel speling in de schakelpook zit ten opzichte van de schakelstangen.
ambu954
Maak eens een foto van de onderkant van de pook het gedeelte wat in de gaffels komt , zoals net gezegd is die vermoedelijk afgesleten (hadden we bij een ford dexta ook ) en schiet dan buiten de gaffel deze zou je weer kunnen oplassen . Maar eerst kijken of je de gaffels weer naast elkaar kan krijgen zoals al eerder genoemd dan alles netjes reiningen denk ik
roscho
Zie ik goed dat er alleen dik vet in de bak zit? Wat zou daar de reden van kunnen zijn? Of zie ik het verkeerd en is dat olie met witte drab van het water?
PeterD219
Met 11 jaar stilstand denk ik dat het een combi is van water met olie/vet.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 219 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!