Ervaring met Becker mais zaaimachine

Een maat van me tracht een gebruikte Becker mais zaaimachine aan te schaffen. Alleen is dit merk bij hem niet bekend qua gebruikservaring. Dus de vraag is of hier mensen zijn met ervaring met deze machine? Het gaat om een vier rijer met zaaicomputer erbij.
En zijn er dealers in de buurt van Haarlemmermeer noord, regio Amsterdam-utrecht?
Alvast bedankt voor de reacties

Deel dit topic

Reacties

+1
Moonshine
Becker is door kongskilde ingelijfd en CNH heeft kongskilde weer over genomen. Waarschijnlijk zal de gemiddelde case of New holland dealer. Ik heb er zelf verder geen ervaring mee, maar maiszaaiers zijn doorgaans niet de meest ingewikkelde machines.
+1
SJB533
@radium45, jullie hebben met Becker gewerkt toch?
+2
radium45
@SJB533 Ja hebben er daar wel 5 of 6 van versleten. B&N van de Pollaan in Zutphen was daar volgens mij toen importeur van. Dus 1+1 is 2...Later ging dit naar Vormec Vorden. Super machientjes met een betere aflegging van het zaad als alle andere merken in en ook in latere tijd.
SJB533
@radium45
Vormec was onderdeel van Brinkman en Niemeyer? Of alleen van Motrac?
radium45
@SJB533 Geen 1 van beide. Had allemaal niks met elkaar te maken. Toen B&N de deuren moest sluiten hebben enkele personeelsleden wat importeurschappen overgenomen en dit ondergebracht in Vormec.
AG35
@radium45

Later hoorde vormec wel bij motrac/mechatrac, meen ik. Holder werd heel lang door motrac geimporteerd, daarna werd dat vormec, die verhuisde naar steenwijk, daarna kwam het bij de vor in achterveld, daarna weer naar zutphen, toen amersvoort, en nu in boxtel. De naam wijzigde ook nog wel eens, maar het bedrijf erachter bleef op een of andere manier steeds hetzelfde....
+2
wotan2
Zelf niet mee gewerkt, maar heb wel een keer instructie voor zo'n machine gehad. Daar werd met klem geadviseerd om de aandrijfwielen niet achteruit te draaien als er zaad in de machine zat; dan werden de blaasmondjes kapot gedrukt.
Hier in de omgeving heeft er iemand een zelfde machine achter de giertank gehangen, om in een werkgang mest en zaad in de grond te brengen. De lucht stroom takte hij af van de pomp van de tank.
+1
Fendt926Driver
@wotan2 ja een becker mais zaaier is een druk machine, die drukt de zaadjes op de zaaischijven. onze nodet is een vacuum machine die zuigt de zaadjes aan de zaaischijf.
loonwerker heeft jaren met een becker gezaaid. zelfs toen de monosem er was nog elk jaar ook met de becker wezen zaaien
+1
radium45
@Fendt926Driver Tegen de kwaliteit van een Becker heeft heel lang geen ander merk tegenop gekunt.
radium45
Weet nog van horen zeggen, de eerste Becker die hier gekocht was kwam rechtstreeks van de fabriek uit Duitsland omdat hier nog geen importeur was. Becker Duitsland kwam in de avond de machine hier brengen en 10 km voordat ze hier waren vlogen ze met auto en zaaimachine uit de bocht. Veel schade aan de zaaimachine natuurlijk. Toen zijn er die nacht nog lui van Becker naar ons gekomen de zaaimachine zover herstellen dat er de volgende dag mee gezaaid kon worden. Later die week is de machine alsnog weer omgeruild voor een nieuwe frisse Becker. Gevolg is dan vaak wel dat je zo,n klik met die lui krijgt dat de volgende machine gewoon weer een Becker wordt en er niet gezeurd wordt over die laatste paar guldens op een offerte, als die al gemaakt werd. En op beurzen was er direkt weer de herkenning en waardering voor elkaar. Dat zegt dan wel iets.
+1
chris33
@radium45 Mooi verhaal, kan me er ook wel iets bij voorstellen, zeker als in de toekomst blijkt dat het een goede machine is.
+1
sybren
Ik heb een vierrijer becker, weet niet hoe oud hij is maar heeft nog nooit een pit verkeerd neergelegd.
Onderdelen zijn via kramp te verkrijgen.
Zeer gemakkelijke machine, heel bedrijfszeker.
chris33
Iedereen bedankt voor de reacties. Zeer positief allemaal, lijkt me een perfecte machine dus. Ik ga het doorgeven.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN