Illustratie van:

Kubota B7000 - 14pk voldoende vermogen voor een hakselaar

Ik heb een Kubota B7000. Ik heb een hakselaar gezien die een toerental van 540 rpm nodig heeft. Dat haal ik wel alleen vraag ik me af of 14 pk voldoende is om de hakselaar goed te kunnen gebruiken.

Deel dit topic

Reacties

flip1150
Als je een superlichte hakselaar hebt en dunne takjes een voor een invoert zal het wel kunnen, maar ik ben meer geneigd om te zeggen dat dit te weinig vermogen is. Ik zou niet gaan hakselen onder de 35 pk
Roy vierhouy
De hakselaar zou gaan tot een diameter van 10 cm. Maar dit zou dan te veel kunnen zijn?
walker1
@Roy vierhouy Kan je de hakselaar niet een dag op proef krijgen?
Mdbm
@Roy vierhouy Qua vermogen zal het misschien wel net lukken. Niet om takken van 10cm met knoesten door te duwen, maar wel voor snoeiafval. Het gewicht van de hakselaar zal echter te hoog zijn voor de trekker. Je voorste banden zullen niet veel grond raken denk ik.
Roy vierhouy
@walker1 Denk het niet hij staat op marktplaats.
walker1
@Roy vierhouy Als de verkoper hem zelf gebruikt heeft, vragen wat hij er voor had staan en hoe dat ging. Als je merk en type van hakselaar weet kan je ook de gegevens zoals gewicht en vermogensbehoefte opzoeken.
Rickhn
Een FBC Cip 5 of 6 kan die wel hebben
roscho
Als het om een versnipperaar met rolleninvoer gaat, kun je die stopzetten als de motor dreigt te smoren. Is het gewoon een trechter, dan zul je hem handmatig leeg moeten maken als de trekker het niet meer aankan.
Als de motor smoort, is hij bloedheet van het hakselen.
Ik heb ooit een hakselaar met eigen motor gehuurd, die was 20 pk (benzine), daar wou eigenlijk alles wel door wat niet meer geschikt was als brandhout. Je trekkertje is een diesel van 14 pk. Een diesel houdt de toeren beter vast dan een benzinemotor. Ik denk dat het kantje boord wordt.
Misschien mag je hem uitproberen.
Beste Roy, ik vrees ervoor dat de tractor hiervoor te licht is, tenzij het over het verhakselen. An dun snoeiafval gaat (fijne takjes)

Mvg
Beste Roy, ik vrees ervoor dat de tractor hiervoor te licht is, tenzij het over het verhakselen van dun snoeiafval gaat (fijne takjes), denk max. Een 5-tal cm.
Alles hangt ook af van hoeveel van de 14 pk je nog beschikbaar hebt. Meestal met die chinese tractortjes zijn er al een paar paarden dood alvorens ze naar Europa komen.

Mvg
Roy vierhouy
Bedankt voor de reacties en adviezen ik heb besloten iets ander te gaan zoeken. Wellicht iets wat niet aangedreven word door de tractor.

Groet Roy.
Fendt926Driver
@Roy vierhouy deze zou misschien wel mooi passen achter jou trekker.

tractors-and-machinery.nl/item/562766/…
roscho
@Fendt926Driver Ziet er wel aardig uit, maar volgens de folder vraagt de 190 al 14-24 pk en de 230 20 tot 30 pk. De 200 staat niet meer in de folder, maar ik verwacht dat dit dan toch nog krap aan zal gaan.
Fendt926Driver
En dit zal altijd passen.
Maar jou trekker is (veel) sterker dan dat benzine motortje achterop

tractors-and-machinery.nl/item/498515/…

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kubota B7000 en hebben de trefwoorden hakselaar en vermogen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!