Illustratie van:

Stockey & Schmitz Maaibalk - Vulplaatjes om mes af te stellen

Zijn vulplaatjes tussen mesdrukker / wrijfplaat en vingerbalk in verschillende diktes verkrijgbaar?
Heb bij Granit en Kramp in de catalogus gekeken maar hier staat geen dikte vermeldt.

Deel dit topic

Reacties

langeslagdiesel
Gangbare dikte van vulplaatjes is 0,3 en 0,6 mm. Verkrijgbaar zijn ze eigenlijk niet meer. Maar blik in die dikte is wel verkrijgbaar. Dus opmaat knippen is dan nog een mogelijkheid.
steef-pronk
@langeslagdiesel

Hartelijk dank voor de snelle terugkoppeling.

Had inderdaad geprobeerd om aan de vulplaatjes te komen en gehoord dat deze moeilijk te verkrijgen zijn. (Jurrie Dedden had ze ook niet meer).

Van het weekend de drukkers los gehad.
Het viel me op dat er nogal veel vulplaatjes op elkaar worden gestapeld. Van een oud vulplaatje de dikte gemeten. Deze was echter nogal verroest. Maat 0,3mm lijkt dus te kloppen.

Kwam voelerband tegen van Hasberg op het internet. Dit is in de breedte 25mm beschikbaar. Denk dat ik dit ga proberen.
langeslagdiesel
Als je balk gereviseerd is en uitgelijnd dan heb je in principe geen vul plaatjes nodig. Dan kunnen ze in het een bak dunne olie. Binnenschoen, reinigings plaatjes en druk plaatjes hebben allemaal eigen model vul plaatjes. Zelf heb ik voor de druk plaatjes nog vul plaatjes kunnen kopen. Voor de andere heb ik ze op maat geknipt en geponst voor mijn Lfe Maaibalk. Het blik/plaat kwam bij een fijnmetaal bewerkings bedrijf vandaan. Uitvullen begint bij de binnenschoen omdat het mes daar als eerste begint te jutteren.
steef-pronk
@langeslagdiesel

"Binnenschoen, reinigings plaatjes en druk plaatjes hebben allemaal eigen model vul plaatjes."
Dat verklaart de verschillende uitvoeringen die ik op het internet tegenkwam.
Goed om te weten dat je bij de binnenschoen met uitvullen moet beginnen.
Nogmaals bedankt voor de tips.
Ga binenkort aan de slag!
langeslagdiesel
@steef-pronk bij de binnenschoen begint het slijtage proces als eerste. Dat bedoelde ik. Daar slijten de plaatjes het snelst tijdens het maaien. Waar je begint met uitvullen maakt niet zo veel uit. Uitlijnen is eigenlijk het belangrijkste .

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Stockey & Schmitz Maaibalk ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0