Illustratie van:

Fordson Super Dexta - Niet "doordraaiende" aftakas ombouwen naar "doordraaiende" aftakas

Goedenavond,

Ik ben mijn Fordson Super Dextra uit 1964 grondig aan het aanpakken in de zin van het vervangen van keringen, O-ringen enz. van het hefsysteem en het verhelpen van andere kleine lekage's alvorens ik hem aankomend winter wil gaan spuiten. (motorische is hij reeds aangepakt)

De trekker heeft geen "doordraaide" aftakas en nu is mijn vraag of iemand ervaring heeft om de koppeling aan te passen zodat er een door "draaiende" aftakas ontstaat.

Ik zat zelf aan het omwisselen van de koppeling, drukgroep/druklager en de "as"/ aansturing naar buiten of denk ik te makkelijk.

Alvast bedankt voor jullie reacties,

Marc van den Noort

Deel dit topic

Reacties

jannie2001
Ik denk dat er ook wat in de achterbrug veranderd moet worden. je hebt in iedergeval nu 1 priceas en dan 2
basia
Misschien kan Hans Eshuis ui Loozen je verder helpen ; die sloopt veel Ferguson en ook wel Dextas volgens mij ,
Zelf heb ik er geen ervaring mee ; maar met ander vliegwiel ,drukgroep ben je er nog niet ; ik denk zelfs dat je andere achterbrug moet hebben ;misschien heeft of weet iemand een sloopgedeelte van doordraaier .
oldtimergek
@marc-van-den-noort ik haal momenteel mijn donor super dexta uit elkaar. Heeft wel een dubbele drukgroep. Ik zal tzt wel wat foto's maken v/d binnen kant. De bijgevoegde foto's zijn geen geweldige kwaliteit.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Kodaparts daar heb ik allerlei onderdelen besteld voor mijn major hij zijl doet dextas opknappen en heeft ook onderdelen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Super Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN