Illustratie van:

Ford 2000 - Valt uit en bij starten altijd ontluchten

Goeiedag,

Mijn ford 2000 heeft het volgende probleem:

Als ik hem starten wil moet ik hem altijd ontluchten bij de verstuivers. Na enige tijd gesputter loopt de trekker normaal. Wil je vervolgens de trekker gebruiken valt die tijdens het rijden en gas geven uit. Daarna moet je weer ontluchten.
Als de trekker stationair draait klinkt die als een normale ford, geef je bij stilstand vol gas, dan geeft die een klapperend geluid en lijkt het wel een 2 cilinder. Rookt dan ook behoorlijk zwart en loopt dan onregelmatig.
Er zitten goed geteste verstuivers op, nieuw brandstoffilter en alle leidingen zijn door geblazen.
Tijdens het ontluchten komt er ook bij elke verstuiver diesel.

Wie weet wat dat is, en hoe je het verhelpen kan?

Mvg,
Sjors

Deel dit topic

Reacties

roscho
Ergens komt kennelijk lucht in de leiding. Je geeft aan dat je een nieuw brandstoffilter hebt gemonteerd. Zit dit wel luchtdicht gemonteerd en zit er niet bijv. een rubberring scheef tussen?
Tom VB
Vuil in de tank voor de aanzuigleiding?
dennisbouter
Ik zou het in lucht zoeken heb het zelf met een 7810 gehad, zat uiteindelijk een heel klein scheurtje in het kunststof van de aanzuigbuis
steyr 9087
Probeer anders met de compressor druk op de tank te zetten als de motor loopt en dan kijken of die weer uitvalt misschien zie je dan ook wel ergens een lekkage van diesel
+1
roscho
@steyr 9087 Pas op, zeker niet meer dan 0,5 bar erin blazen, anders springen de naden misschien uit de tank. Met 2 bar blaas je een 60 l. olievat op tot voetbal.
PeterD219
Ik heb hetzelfde met een D219 gehad, heb toen alles nagelopen, daarna de tank helemaal vol gedaan. Zodat door de eigen druk de leidingen volliepen.
Heb je dat al geprobeert.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 2000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!