Fendt 306 LS - Rubber tussen cabine en spatbord

Hallo,

Ik ben bezig een Fendt 306 ls aan het opknappen. Nu heb ik de cabine en spatborden van elkaar af. Want hier zat nogal wat roest vorming tussen. Alleen nu heb ik na gevraagd bij Fendt alleen dit rubber wat hier tussen zit is niet nieuw meer leverbaar. Ze zeggen dat je dit nu moet afkitten. Alleen vind ik dit niet zo mooi. Hebben jullie nog ideeën/ervaringen over hoe dit op te lossen?
sander

Reacties

roscho
Bij mijn Schlüter zat er oorspronkelijk ook rubber tussen, maar dat is verongelukt. Ik heb voor het monteren langs de montagekant van het spatbord helemaal lijmkit gespoten en na het monteren heb ik de bovenkant nog eens afgekit met hetzelfde spul. Daarna even afplakken en bijspuiten.
Hkramer
@roscho je kan het ook afkitten en het in dezelfde vorm als het rubber uitstrijken met een zelfgemaakt vormpje.
sander
Okey ja bedankt voor de tips. Ik dacht misschien heeft iemand een soort imitatie rubber wat er dicht bij komt.
Pluto
Gewoon silicone kit . kleur antraciet . Een flinke klodder er tussen als je de cabine er weer op laat zakken . Gebruik rvs bouten als je de cabine vast draait van onder de spatborden .
+1
johndeere 2650
Ik zou even op tf rond kijken.want er was toen iemand die stuurde een site door met rubbers.misschien weet @arnoud wel iets die heeft ook al een aantal fendt opgeknapt
John104
Heb je de cabine iets van het spatbord opgetild, of compleet eraf?
Heb een 305 met hetzelfde probleem.
sander
Ik heb de cabine van de spatborden af. De spatborden zitten nog op de trekker
gkgerbengk
Heb je de originele rubbers nog wel?
sander
Jawel
fendtlars
@sander wij hebben bij onoze fendt 306 ook zwarte kit tussen cabine en sparborden gekit, hadden hetzelfde probleem konden ook niet aan zo'n rubber komen. is de bekleding nog wel goed van binnen? is ook lastig aan te komen.
sander
Nog redelijk. Nieuw wel te krijgen maar pittig aan de prijs
kleinerodetrekker
Rubbermagazijn!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 306 LS en hebben de trefwoorden spatbord , cabine en rubber geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!