Massey Ferguson 1200 - Versnellings bak olie vullen

Ik ben onderhoud aan het doen aan een mf 1200. Wie weet waar ik het olie peil kan vinden van de versnellingsbak onder de cabine , tevens moet de trekker eerst 2/3 minuten draaien voor er gestuurd kan worden iemand hier ervaring mee ?
sjaakie2

Reacties

+2
Arie_MF
In het knikpunt zit de vulpijp, is tevens ook het niveau. De pompen zitten een stuk hoger dan het niveau, misschien dat met stilstand de zuigslang leegzakt. Zijn de slangen nog goed en zitten alle klemmen goed vast?
sjaakie2
@Arie_MF maar dit kan toch nooit het niveau zijn van de versnellingsbak want die vulpijp zit veel lager als heel de versnellingsbak zelf
+1
Arie_MF
@sjaakie2 als de versnellingsbak helemaal leeg is geweest dan moet je deze wel eerst vullen. Er zit maar een laag schot in de bak, dus de olie zal al vrij gauw overlopen in de tussenbak. De versnellingsbak heeft een standaard MF huis waar dus ook een aftapplug in zit, hier komt nooit veel uit. Bij een normale trekker staat het niveau in de versnellingsbak hoger, maar bij een 1200 wordt de retourolie op, ik dacht twee plaatsen in de bak gespoten om zo voor voldoende smering te zorgen.
+1
David Bakker
Het klopt wel wat @Arie_MF zegt als je de olie wilt peilen moet je hem eerst een paar minuten laten draaien , stil zetten de plug in de tussen bak los draaien , de olie moet net onder de rand staan . bij ,mijn 1200 zit aan die vul dop een pijpje met een knikje naar boven . Toen ik mijn 1200 net had , had ik het probleem met het sturen , Je start de motor en het stuur zit vast na een paar minuten was dat over , na een jaartje ofzo was dat over , het zal iets te maken hebben met een regelklep ofzo . zolang dat alleen bij de koude start is moet je daar geen zorgen over maken .
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 1200 en hebben de trefwoorden olie en versnellingsbak geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!