Renault 891 - Stuur en heffing doen het slecht ondanks voldoende olie

Het stuur doet het slecht en de heffing is erg traag ondanks voldoende olie nu is mijn vraag of de hydropomp defect is en of deze gereviseerd kan worden of dat ik een nieuwe moet kopen .
jan willem72

Reacties

renault 89
Hoi ik zou eerst de filters reinigen als die zuiver zijn ,eenvoudig druk meten op een buiten werkend ventiel . liters meten (laten meten ) geeft goede indruk van de capaciteit van de hydro pomp ,stuur pomp is apart .
als ze vervangen moeten worden moet voor demontage ook brandstofpomp verwijderd worden
jan willem72
@renault 89 filter is schoon en op de ventielen helemaal geen druk helaas . ik heb ook maar1 pomp kunnen vinden . weet jij nog iemand die in tweedehands onderdelen van dit type handelt want de radiateur is ook niet best meer .
+1
boegie
@jan willem72 Zou een dubbele oliepomp op moeten zitten. Zijn in feite 2 enkele pompen aan elkaar. Als je bij de kap langskijkt kun je het vast zien
jan willem72
@boegie er schijnt nog en tweede oliefilter op te zitten onder de zitting en ga hierna opzoek maar vrees dat de pomp wel is overleden.
+1
RobinL13
@jan willem72 Voor onderdelen kun je Swuste proberen!
+1
RobinL13
@renault 89 Andersom, oliepomp moet er af om de brandstofpomp te demonteren.
+1
renault 89
Deze types hebben een aanzuig filter in de achterbrug de zuig leiding vanaf de pomp naar de achterbrug volgen mogelijk dat in die leiding een tussen filter is gebouwd (niet origineel)tegen over zuig leiding aansluiting aan de andere kant van de achterbrug zit een deksel geborgd met twee m8 boutjes,boutjes verwijderen, deksel een halve slag draaien,hierdoor verdraai je het binnen werk en sluit het af (enig lekken is mogelijk ) nu kun je door wat wrikken de deksel naar buiten trekken en zit er een ongeveer 400mm lang kunstof gaas filter wat je eruit kunt nemen en reinigen
P.S. als er gruis delen in de olie zitten kan het verdraaien moeilijker gaan .
voor gebruikt spul kun je Swuste in ik dacht Sijbekarspel proberen

succes
+1
jan willem72
@renault 89 het was inderdaad het filter in de achterbrug {zat potdicht met dikke smurrie} allen hartelijk dank voor het meedenken
renault 89
@jan willem72 nu ook nieuwe olie er op ?
jan willem72
@renault 89 ja ook maar gedaan
koenclaas
Heb je onlangs de olie ververst of was het peil te laag? Bij deze trekkers moet je ontluchten voordat je weer iets bedienen kan. Dit doe je door het stuur een paar keer van links naar rechts te sturen.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Renault 891 en hebben de trefwoorden stuurhuis en hydropomp geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!