Motor draait, maar slaat niet aan

Hallo forummers!

Ik wilde graag jullie advies.
Ik ben een McCormcik D320 tegen gekomen waarvan de motor ronddraait, maar hij slaat niet aan. Is dit een heel groot probleem en gaat dit veel geld kosten, of is dit met wat geduld wel te verhelpen?
Mijn vriend dacht zelf aan de bougies of de startmotor.

Groetjes!

Deel dit topic

Reacties

RF-HanomagR19
Bougies heeft die niet, wel gloeispiralen.
Kan van verstopte leidingen tot een versleten moter toe zijn.

Edit: Cormicks moet je altijd wel goed voorgloeien ( /- 60 sec.) anders start die ook niet/slecht.
Dr Fendt
Zou het misschien ook iets in de brandstof pomp kunnen zijn? dat hij weinig of geen brandstof krijgt :?
pekelderboer
Als ik dit zo lees heeft hij er helemaaaaal geen kaas van geëten dus als ik jou was zou ik gewoon een monteur zoeken of naar een landbouwmechanisatie bedrijf . wij kunnen niet ruiken wat er wel en niet doet 😛
pekelderboer
Overigens als de motordraait. is de startmotor goed jah . . . .
Wimsumar
Beste Noralina: Een Mc Cormick D-320 waarvan de motor alleen ronddraait door de "startmotor en bougies"?
A.U.B. afblijven, ongeschikt voor jullie.
Fokke
Gloei je wel voor het starten ? 😛
Ritchie
Idd. daar zat ik ook al aan te denken Fokke. Je kunt hem wel proberen te starten zonder te gloeien, hij gaat dan wel rond, maar slaat niet aan!
dalton
Misschien zijn de verstuivers wel verstopt?? ik zou in ieder geval eens de gehele brandstofcirkel doorlopen waarschijnlijk zit het hier in.( dieselfilter verstopt zou ook nog kunnen )
dalton
Ps je vriend heeft er niet zoveel verstand van als hij het heeft over bougies in een dieselmotor
Fokke
Als ze niet gloeit kan ze dat beter eerst eens doen, voordat je alles lostrekt 😛
Wimsumar
Beste Noralina: Menigéén, met een 'beetje' kennis van techniek, krijgt een spontane glimlach op het gezicht als er wordt gesproken over bougies bij een dieselmotor. ( Als er de gloeibougies mee worden bedoelt is het overigens volledig correct.)
Wat ook 'wel lachen' is, zijn de suggesties dat bijvoorbeeld de verstuivers verstopt zitten (Dalton). 😃
IHC-power
Heel eenvoudig: start eerst zonder te gloeien. Rookt ie dan, krijgt ie wrs brandstof en zijn de verstuivers, brandstofleidingen goed. Met wat geluk is de brandstofpomp goed (op punt) en dan loopt ie nadat je een halve minuut gloeit.
noralina
Bedankt voor de tips! Nu weet ik een beetje waar ik naar moet kijken.
Mijn vriend is ook niet zo technisch, maar hij dit ook maar een, schijnbaar lachwekkende, gok. Maar wat ik begrijp is er dus niets met de startmotor in ieder geval als de motor ronddraait.
Ik ga de tips eens af en ga eens kijken waar ik strand.
En ik blijf nergens vanaf, door schade en schande wordt men wijs. Anders leer ik nooit geen fluit natuurlijk als ik het altijd maar laat doen en opeens panne heb ofzo en dan sta je daar te kijken 😉
dalton
@Wimsumar

als de noissels van de verstuivers verstopt zitten krijgt de cilinder geen diesel ( kan door roest verstopt zitten als een tractor lang heeft stilgestaan of de verstuivers ooit losgehaald zijn ) dus zo stom was mijn opmerking nog niet winsumar 😃
Dr Fendt
@noralina

verkijk je niet op het werk... sommige dingen op de trekker komen nogal precies.. bijvoorbeeld een brandstofpomp zorg dat je alles precies zo terug zet hoe je het uit elkaar hebt gehaald... denk er ook overna voordat je de motor uit mekaar sloopt 😉 want deze moet weer met een bepaald moment vastgezet worden (momentsleutel)
Wimsumar
Beste Dalton]

Quote:
stom was mijn opmerking nog niet

Nee, inderdaad ik kan me voorstellen dat ook een verstuiver een keer vastroesten kan. Maar hoe stom moet je dan zijn te gaan proberen de motor te starten? Hoeveel schade zal er wel niet ontstaan als de brandstofpomp de in te spuiten dieselolie niet kwijt kan?
P.S.: "Gelukkig" zitten dergelijke motoren met vastgeroeste verstuivers waarschijnlijk helemaal vastgeroest en zal eerst volledige demontage plaats moeten vinden om de motor ooit weer draaiende te kunnen krijgen. 😉
Fokke
Nozzles gaan gewoon hun werk minder goed doen na een bepaalde tijd 😉

Maar ga alsjeblieft eerst eens voorgloeien ...... Weet je hoe dat moet ?
janhenk
Zeg fokke! heeft je buurman dat gras al weg ??? 😉
international xl
Meschien een domme opmerking, maar heb je al naar de stopknop gekeken of die wel weer terug is gedrukt? Of dat hij niet terug wil of blijft haken? Heb dit verhaal namelijk al eens mee gemaakt 😃
old man jose
@noralina

Je hebt een bericht in je Inbox.
ErDee
En zeker maar alles proberen en na uren zoeken is het gewoon de stopknop die niet teruggeduwt is 😄
ErDee
@Wimsumar
Hoe wil je überhaupt zien of ze verroest zijn als je ze niet los hebt gehaald? Normaal ga je pas kijken als hij niet start en de verstuivers blijven als oorzaak over....
noralina
Zodra ik meer weet laat ik het weten, gaat om een tractor die ik op het oog heb. En als ik het zo hoor is het de moeite waard om hem nog eens te bekijken. Dus ik wacht nog even op een reactie van de eigenaar.
Ik heb sowieso heel veel aan jullie tips en trucs, ook als deze tractor niet mocht doorgaan.
Fokke
@janhenk 't gras is wel weg ja, het meeste is droog binnen gekomen 😉 Maar heeft nog niks verkocht, haha 😛
klontje
Verstuivers losdraaien en eem starten
marco steyr
Een vriend van me had hetzelfde bij een mf 550, daarvan was de brandstofopvoerpomp van kapot

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
26
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
36