Deutz D4005 - Aftakas geraakt niet ingeschakeld

Wanneer ik de aftakas van mijn deutz d4005 wil inschakelen lukt dit niet. Ik hoor een gekraak. Wanneer de motor uitgeschakeld is lukt het wel, maar zo hoort het toch niet? Iemand enig idee waar dit aan ligt en of dit betaalbaar herstelbaar is?
Bieltjes

Reacties

faane
Je drukt toch het Ontkoppelingspedaal in tot het einde?
Anders kan je de aftakas niet inschakelen.
Is het een type met dubbele ontkoppeling of met een enkele ontkoppeling?
+1
Piet van O
Halverwege aan het koppelingspedaal zit als het goed is nog een pedaaltje. Bij normaal schakelen met de versnelling trap je de koppeling in tot aan de eerste aanslag.
Wil je de aftakas inschakelen dan trap je de koppeling in tot bijna de eerste aanslag, dan met je hak (die als vanzelf al op het tweede pedaaltje rust) trap je het tweede pedaaltje in. Daarna kun je het koppelingspedaal nog dieper intrappen en trap je de aftakas in de vrijloop.
Nu kun je de aftakas inschakelen. Door het meedraaien van de tandwielen kun je nog wel wat geratel horen dus even geduld hebben en dan kun je de aftakas inschakelen. Dit kan met draaiende motor uiteraard maar ik zou het niet rijdend proberen.
Vooral de koppeling rustig weer laten opkomen daarna.
Succes!
Groet Pieter
Bieltjes
Pieter, er staat inderdaad zo een klein pedaaltje maar die doet precies niets bij het intrappen. Als de motor stil ligt gaat het vanzelf....
blauwe tractor
@Bieltjes
Dan dat kleine pedaal gangbaar maken.
Fendt926Driver
@Bieltjes als de motor stilstaat kun je de aftakas vaak ook al inschakelen zonder de koppeling in te trappen.
Dus dat zegt niets.
Kleine pedaaltje gangbaar maken en hopen dat het met beetje tijd en kruipolie op te lossen is
+2
Bieltjes
Mensen bedankt allemaal, de aftakas werkt😉 was inderdaad het kleine pedaaltje eerst indrukken en dan samen met de grote. Hoe kon ik zo dom zijn!
goeiedag eem
@Bieltjes oke had net al even een filmpje gemaakt van onze D40 dat werkt namelijk het zelfde maar gelukkig ben je er al achter
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D4005 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!