Illustratie van:

Joskin Gierton - 23.1-26 8 of 12 ply rating

Op de mesttank zit momenteel 23.1-26 12 PR, deze is echter aan vervangen toe. Nu kan ik een gebruikte 23.1-26 8PR aankomen. Is de sterkte vergelijkbaar?

Deel dit topic

Reacties

JD3010
Die mogen iets minder hard opgepompt worden.
Teun_fendt
@JD3010 Dus de 8PR is zelfs beter dan de 12PR?
GerbertXL
Ik zou liever een beetje verder kijken naar iets soepelers en breders. Of past er niks anders onder?
Teun_fendt
@GerbertXL

Foto van een Fendt 306 LSX
Het betreft deze tank, ik heb geen idee of er andere maten op deze velgen kunnen. Ik zag op internet wel deze voorbij komen: tractors-and-machinery.nl/item/564725/…
mdoornekamp
@GerbertXL Dat is nog steeds geen radiaal band.
GerbertXL
@mdoornekamp Weet ik, maar niet duur en al veel beter dan wat er nu onder ligt.
casejxu
@GerbertXL wel kwa insporen. Maar vragen veel meer trekkracht. Ben zelf ook van 23,1x26 naar die 800 banden gegaan
+1
mdoornekamp
@GerbertXL ja klopt. Gebruikte banden zijn vaak te duur is mijn ervaring. Beter doorsparen voor nieuwe of zoeken naar een demo set.
wim-same
@mdoornekamp Ook met een Demo set moet je oppassen. Ik heb eens een Demo set Michelins onder een trekker gehad. Daar zat wel een hoogte slag in. Als je 45 reed was er niet veel aan de hand, maar als je 35 reed stuiterde je door de cabine heen.
mdoornekamp
@wim-same maar dan was het waarschijnlijk ook geen demo. Maar een afgekeurde/garantie geval
wim-same
@mdoornekamp Dat vermoed ik ook wel. Ik dacht altijd dat Michelins terug gestuurd werden naar de fabriek als er iets niet goed was. maar helaas niet.
mdoornekamp
@wim-same vaak wordt serie nummer op de zijkant eraf gefreesd
wim-same
@mdoornekamp Weet ik niet meer, Ik heb deze trekker ook niet meer, dus kan het niet nakijken.
+1
wim-same
@GerbertXL Alliance banden zijn diagonaal banden hoor.
Loeideutz
Ik kan me vergissen, maar volgens mij mag een 8 PR minder dragen, bij dezelfde druk, dan een 12 PR. De banden zullen dus eerder harder opgepompt moeten worden om de last te kunnen dragen. Als ze al zo hard opgepompt kunnen of mogen worden.
verwijderd
mdoornekamp
@JD3010 maar als er nu 12 pr onder die tank ligt, zal het draagvermogen en spanning wel nodig zijn. Dus dan volstaat 8 play niet.
+1
Teun_fendt
En is dit niks? Of passen die niet op de huidige velgen?
marktplaats.nl/a/zakelijke-goederen/…
+1
wotan2
@Teun_fendt samen dragen deze banden maximaal 7750 kg bij 40 km/h. Ik schat dat je een 7 m3 tank hebt die vol gauw een ton of 10 weegt. Als je dan 3 ton in je trekhaak hebt hangen kan het allemaal net, maar je hebt niets over. Anders was het geen gek idee, mits ze langs de tank passen.
Teun_fendt
@wotan2 De tank is 8.4 m3, er hangt bovendien een bemester aan van ruim 1400 kg. Dit gaat hem dan niet worden. Waar heb jij trouwens de maximale belasting van die banden gevonden?
wotan2
@Teun_fendt ik had gegooglet op de maat,daar stond bij een van de eerste resultaten een loadindex 149/ A8. Ik zie nu dat ik me vergist heb, want een loadindex van 149 = 3250 kg draagvermogen, totaal dus 6500kg. De A8 slaat op de snelheid.
Teun_fendt
@Fred4130 Die kan ik helaas niet zien via facebook

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Joskin Gierton en hebben de trefwoorden banden en gewicht geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!