FDF broedt wederom op groot boerenprotest

De berichten dat het kabinet honderden miljoenen steekt in het opkopen van boerenbedrijven, zijn bij Farmers Defence Force (FDF) in het verkeerde keelgat geschoten. De boerenbeweging overweegt volgende week een grote protestactie te organiseren. Ook Agractie maakt zich grote zorgen en denkt aan acties.

Deel dit topic

Reacties

+7
Bietenbrug
Ja jaa ik kom er aan, ik heb de trekker al klaar staan🚜🚜💪💪
boer aad
Quote Reactie van @Bietenbrug:
Ja jaa ik kom er aan, ik heb de trekker al klaar staan

hier staan ze ook klaar
Noordoost
@Bietenbrug hier net zo......
Bartlehiemboer
@Bietenbrug Ja, maar alleen met een trekker is geen statement Wat kunnen we meer doen?
+11
Todi
Is het geen optie om de natuur gebieden even een grond bewerking te geven.
+3
jeet
@Todi vol met stront laten lopen
Koeien boertje
@jeet kan de stront zelf wel gebruiken, die dooie grond is geen eer meer aan te behalen
jeet
@Koeien boertje met de veltspuit vol roundup is ook prima
weurding
Zolang ze niet onteigenen kunnen vraag ik me af of je je er zo druk over moet maken, tenslotte is verkopende partij dan eindbeslisser
cs-agrar
Quote Reactie van @weurding:
niet onteigenen kunnen

moet eerst aan provincie aanbieden
+1
danielle0
@weurding ze gaan zo over tot onteigening hoeft niet veel voor te gebeuren, en je kunt er niks tegen inbrengen...mocht je dat denken...
Bartlehiemboer
@danielle0 Ja, ik moet ook steeds aan de vuurwerk mensen denken. Ik was echt boos. Rutte veranderd de regel, vuurwerkbedrijven zitten van de een op de andere dag met knalvuurwerk wat verboden is en wat zegt Rutte? Ondernemingsrisico... Dat is toch niet te geloven. Ze kunnen ook naar ons toe gewoon een regel veranderen en alle boeren moeten stoppen of zo. Ondernemingsrisico
+5
grupstalboer
Daar zou ik nog maar niet zo zeker van zijn, gedwongen onteigening wordt ook over gesproken.
Vergeet niet dat NL in korte tijd veranderd is, lijkt al verdomd veel op communisme, m, i, zijn ze tot alles in staat.
+1
Todi
@grupstalboer Provincies mogen[versneld] al jaren onteigenen.
+3
Erik!!1979
@grupstalboer wacht maar af. Ik heb laatste dagen iets teveel van Verhofstadt gezien. Wat die er allemaal uitgooid. Ik was altijd voor de eu. Maar deze mensen streven naar een soort derde rijk. Dat baart mij grote zorgen.
+3
@Erik!!1979 Klopt heel europa moet naar de kloten, iedereen aan de bedelstaf, honderden miljoenen afrikanen importeren, en het feest is compleet.
Quote Reactie van @Erik!!1979:
Maar deze mensen streven naar een soort derde rijk.

Nee, nee, dat hebben we gehad, wel goed tellen, de EUSSR is het vierde rijk!
+1
Erik!!1979
@Ян де веехоудер ja, ik weet het 😢 maar hoe krijg je dat de overige 500.000.000 Europeanen aan het verstand gebracht? En hoeveel worden er beter van. Het is denk ik het zelfde als in het oude Sovjet-Unie. Hard werken heeft geen zin meer. Probeer kort bij de elite te komen en je wordt rijk. Midden klasse verdwijnt. Arm worden we niet, maar echt je best doen wordt niet meer beloond. Daardoor komt de innovatie tot stilstand en wordt je vanzelf een tweede wereld land.
+1
Quote Reactie van @Erik!!1979:
Hard werken heeft geen zin meer.

Dat komt door het progressieve belastingregime met schijven, zoals we dat hier in Nederland hebben. Als iedereen hetzelfde percentage inkomstenbelasting moet betalen (zoals dat in sommige landen ook gebeurt), heeft harder werken wel zin.

De innovatie komt tot stilstand doordat alles door de bureaucratie kapotgeregeld wordt, waardoor mensen niet meer gestimuleerd worden om zelf na te denken of zelf initiatief te nemen.
Jannus
Quote Reactie van @grupstalboer:
lijkt al verdomd veel op communisme

Communisme is aan het opschuiven naar de EU en in China wordt het kapitalisme ingevoerd
+1
Bert353
Tja, ik had eens ook de indruk dat "het rijk" eerst voor de eigen onderdanen moet zorgen dat die te eten en zo hebben. maar nu lijkt het er toch meer op dat het een grote graai en gap acktie is, en de minister met de dikste portemonnee (gegapt) de grote baas is, ben d'r eigenlijk wel klaar mee. Bedrog en achterklap.
+3
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Bert353:
"het rijk" eerst voor de eigen onderdanen moet zorgen

We hebben tegenwoordig helaas "leiders" die vooral goed voor zichzelf zorgen. De rest kan kapot vallen.
+1
mestyle
Wat ik mij nog af vraag. Er is 180 000 000 uitgetrokken voor het uitkopen van boeren. Hier hadden er 503 boeren voor aangemeld dus zo'n 360 000 per boer. Barre weinig. Maar daar geef je dus je bedrijf voor op je bent boer af maar komt dan niet gelijk de belastingdienst aan de deur voor het geld wat je krijgt dat je daar nog even over moet betalen en de grond die je nog hebt moet je ineens ook behoorlijk over betalen en dan komen ze nog een keer aan de deur. Dus volgens mij ben je er dan nog slechter van af. Lijkt me alleen intressant als je opgekocht wordt je ook een vrijstelling krijgt van de belastingdienst. Of zit dit nog anders
Bartlehiemboer
@mestyle Zo zal het zijn, en nog erger waarschijnlijk. In actie dus
Leo,s vriend
@mestyle zo simpel is het niet, van die 503 zal maar een deel ook daadwerkelijk stoppen, velen hebben zich aangemeld voor het geval dat. Het is geheel vrijblijvend.
Kan best dat er uiteindelijk maar 100 mee gaan doen, overheid geeft voorrang aan bedrijven met de meeste geur uitstoot, dus vallen er zo wie zo al een boel af.
Geld ook alleen voor varkenshouders, groot deel heeft amper grond.
En de bedrijven die wel grond hebben kunnen dus ook akkerbouwer worden, niet staken dus, en niet afrekenen.
Deutz fahr 5206
350 miljoen is dat niet erg veel

En krijgen die boeren dan een nieuwe gloed nieuwe boerderij met nieuw stallen van alle gemakken voorzien ?

en heel veel land ?

En meer koeien ?

Vinden jullie ook dat sommige boeren te ver gingen met die dreigbrief ?

Weten julie ook welke boeren ?
jpls
@Deutz fahr 5206 voor 1 boer vind ik het wel veel, kan ik me nog ergens aanmelden?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden acties , farmers defence force , agractie en boerenprotest geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
28
DEELNEMERS
22
WEERGAVES
0