Illustratie van:

Case International 1455 XL - luchtremmen case 1455XL

Hallo,
ik ga luchtremmen monteren op mijn 1455XL en ik had graag nog wat informatie gehad over hoe alles juist inneen zit aan de pedalen.
kramp.com/shop/action/…
kramp.com/shop/action/…
Hoe moet dit juist aangekoppeld worden ?

Alvast bedankt

Deel dit topic

Reacties

+1
DaanHaar
Heb ik ook een keer gedaan op een 1056 xl, weet waar je aan begint. Het was bij ons al een hel en wij hadden een complete gebruikte set met een voorbeeld trekker er naast. Het lijkt erg simpel maar het geeft nogal wat. Hoe doe je het bv met de poelies ivm de aandrijving van de compressor? Wellicht kun je een gebruikt setje kopen bij Meindertsma Parts. Succes.
caseihman
Ik zal eens naar meindertsma bellen voor een gebruikt setje.
De poelies pas maken is nog niet zo moeilijk denk ik. Ik vraag me gewoon af hoe dat zit bij die pedalen. Is dat een speciaal systeem waar ik andere pedalen voor nodig heb ofzo ?
DaanHaar
Ja, die je op kramp.com aangeeft zijn de goede pedalen. Wat die kosten kun je denk ik een heel systeem voor kopen als Meindertsma er een setje heeft liggen. Waarom niet de trekker inruilen voor een 1455 met luchtremmen?
caseihman
Een 14 met luchtremmen vinden is ook al niet zo heel makkelijk.
Ik hoop dat meindertsma een setje heeft liggen , anders koop ik een setje van een andere trekker en maak ik die pas op mijn 1455. Moet kunnen. Ik zal dan wel die speciale pedalen bij kramp moeten kopen , en nieuwe leidingen moeten leggen.
DaanHaar
Krijg er deze week nog 1 binnen met 6400 uur en michelin banden met lucht en hydrorem. Ga alleen de lucht er niet afslopen. Misschien heeft Donkers Traktoren nog een setje liggen.
weytjens
Da van kramp da moet je nie pakken dan moet ge u rembadalen aanpassen,bij de mijne word de lucht gewoon aangestuurd door de oliedruk van de remmen zo veranderd er binnen niks je moet gewoon een T stuk zetten tussen de remleiding die de trompetten binnen lopen naar de remmen
endaaar komt een regelaar tussen waar u handrem en alles opstaad
DaanHaar
@weytjens: dan ben je net het grote voordeel van het systeem kwijt, namelijk het fijn te doseren remmen. Juist deze pedalen zorgen voor een super fijne werking van de luchtremmen. Tuurlijk via de olie aansturen kan ook maar is echt een stuk minder.
weytjens
@DaanHaar

ik ben er anders toch tevreden van het is net hetzelfde als de case ,cvx/puma, en andere merken hebben het ook zo

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case International 1455 XL ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
496