Verlichting

Beste,
moet je op een weidemann remlichten en pinkers hebben als je op de baan wil rijden of moet je alleen een zwaailicht hebben? kunnen jullie mij meer info daar over geven.
met vriendelijke groeten,

Deel dit topic

Reacties

loarnsen mf
Huh?
woutkuiphuis
Huh ?
wat voor weideman ?
iets meer informatie ..
basia
En nog een keer Huh ?

pinkers ? baan ? ijsbaan ? racebaan ?
woutkuiphuis
deze ?
heb je daar de beugel afgeslepen ?
Wimsumar
Beste Werkerke: Als het gaat om de miniwiellader op bovenstaande foto(?):
Als bestuurder kun je alle verkeer rondom goed duidelijk maken als je van richting wilt veranderen en in dat geval mag het door middel van je hand uitsteken.
Overigens geldt (in Nederland) dat alle verlichting die op het voertuig zit (wettelijk noodzakelijke verlichting of niet), moet het doen.
Zo dus ook remlichten, als het er op zit moet het functineren. Of het verplicht aanwezig moet zijn (op een mini-wiellader) weet ik niet. Op trekkers hoeft het niet (zie old-timers). Zo ook groot- en dimlicht, hoeft op trekkers niet anwezig te zijn (wielladers weet ik niet). Zit het er wel op, dan moet het ook werken. Anders is alleen breedteverlichting (voor/achter) voldoende.

P.S.: Voor het op de weg rijden met een mini-wiellader is volgens mij een trekkercertificat niet voldoende!
guldner75
@Wimsumar

quote:
P.S.: Voor het op de weg rijden met een mini-wiellader is volgens mij een trekkercertificat niet voldoende!

waarom niet ? met kranen mag je ook zo over de weg ! en shovels ook
JD1030thebest
Wij hebben een giant d262s en daar mag je sowieso niet de weg mee op staat er in dat handboek
fendt-vario
Gewoon zorgen dat je de verlichting goed voor mekaar hebt. als je gezien word door iedereen scheeld je dat een boel ellende.
ErDee
Gewoon achterlicht en voorlicht(breedtelichtjes) dan zit het wel goed. Als je tenminste in het donker gaat rijden. Als licht kun je ook de werklampen gebruiken als ze maar niet naar de andere weghelft schijnen dus even wegdraaien als je de weg op gaat.
RF-HanomagR19
@guldner75

Quote:
waarom niet ? met kranen mag je ook zo over de weg ! en shovels ook

Je moet dan wel 18 of ouder zijn. Dus op je 16 en 17 mag het niet!
caseforelife
Is een afgkonte driehoek ook niet verplicht als je met zoiets de weg op gaan
Wimsumar
Beste Caseforelife:

Quote:
een afgkonte driehoek

Het tonen van een achterwerk is een belediging. 😉
Johndeertjepowerr
@RF-HanomagR19

tenzij je in opleiding bent
heimans
@Wimsumar

De spelling laat hier en daar te wensen over...
chiel-fendt 936
Met zon klein shoveltje mag je toch wel de weg op als je 16 bent
Wimsumar
Beste Chiel-Fendt 936: Ik kan me voorstellen dat jij daar wel zin in hebt/ het gevaar niet van inziet maar ook zo'n "klein shoveltje" is niet bepaald zo onschuldig als een rollator bij rijden op de weg. Klein of groot, volgens mij is zo'n minishoveltje ook een zelfrijdend werktuig met de voorwaarden die reeds genoemd zijn ( o.a. leeftijd).
Bovendien kan ik me voorstellen dat zulke shoveltjes niet verzekerd zijn omdat ze vaak alleen op het erf gebruikt worden.
werkerke
Het is een weidemann 1090 tele zonder cabine die we zouden mee op de rijbaan willen rijden en de verkoper zegt dat hij alleen een zwaailicht moet hebben met een nummerplaat maar ik dacht dat er remlichten en al dingen er bij moest?
Wimsumar
Beste Werkerke: Een zwaailicht hoeft ( mag!) niet: daar is zo'n shoveltje niet breed genoeg voor.
chiel-fendt 936
@Wimsumar

wij hebben thuis zon shoveltje rijd er zelf ook wel eens mee over de weg. maar er zitten knipperlichten lampen en afgeknokte driekhoek op. mn vader mag er toch mee over de weg dan
Wimsumar
Beste Chiel-Fendt936: Als er in de plaats van de afgeknokte driekhoek een afgeknotte driehoek gemonteerd wordt én het shoveltje is verzekerd dan mag je vader er de weg mee op. 😉
chiel-fendt 936
Ja dat bedoel ik typ foutje denk ik 😄

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
21
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
8