International 733 - Hogere banden onder een 733

Beste allemaal

Voor een aantal week geleden heb ik een 733S met S3 cabine van 1985 aangeschaft. Nu zitten hier 16.9 R30 banden onder, deze banden zijn glad en onregelmatig afgesleten. Daarvoor ben ik op zoek naar andere wielen. Bijvoorkeur ook een maatje groter, nu was mijn blik gevallen op 16.9 R34 wielen. Maar passen deze wielen zomaar onder de 733? Of kom je niet weg kwa hoogte?

Wat kan een alternatief zijn? Of heb je nog wielen voor deze trekker, dan heb ik zeker belangstelling. Ook voorwielen zijn welkom (2wd)

Alvast bedankt.

Groet Jan
BarloJan

Reacties

bob-te-lindert
Hallo Jan,

16.9R34 past mooi onder de spatborden van je 733. Echter zijn de 6 gaats 34 inch wielen die jij op je trekker moet hebben bijna niet te vinden. Je moet met geluk een setje tegen komen of zelf samenstellen. Velg ringen van een 44 serie 34' en daar dan hartplaten van 32 inch velgen inzetten.
BarloJan
@bob-te-lindert Dag bob, Dank voor je reactie, ik heb een setje gevonden. ga de gok wagen dat het past
+1
bob-te-lindert
@BarloJan Ook op 6 gaats velgen? heb je er een foto van?
+1
BarloJan
@bob-te-lindert Ga ze er morgen onder steken. Dan komt er ook een fototje
IHCparts
Wat dacht je van 12.4-36? heb nog een set
BarloJan
@IHCparts Zijn die hoger?
basia
@BarloJan

Nee ; en ook smaller
Clayson M80
Mijn 845XL stond op 16.9 x 34 en staat nu op 13.6 x 38
16.9 zijn richting Wolvega gegaan
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 733 en hebben de trefwoorden cabine en banden geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!