Niemeyer / ziegler schudder

Wij hebben thuis een niemeyer schudder een HR 1055 GH. Maar bij ons komen vaak problemen voor met deze schudder... dus nu wou ik weten of jullie wel eens van die problemen hebben gehad en/of iets over deze problemen hebben gehoord.

Deel dit topic

Reacties

bert korving
Ik heb dezelfde problemen met m'n maaier !
remcotrekker
We hebben nu de lager er uit van het loop wiel wie op de weg rijd. veel problemen mee gehad!
bert korving
Mijn maaier loopt helemaal achterover als ik de topstang niet aangekoppeld heb.
Allemaal bende die Niemeyer zooi !
Wimsumar
Beste Bert Korving: Ieder merk maaier gaat achterover hangen als de topstang niet aangekoppeld is. :?
fanMF
Schudder vaak door de slipkoppeling.
bert korving
@Wimsumar

Ik heb wat moeite met de kwaliteit van de topics de laatste tijd vandaar mijn (enigzins kinderachtige) reactie !
rutger542
Als we toch met zon topic bezig zijn. wat is de kwaliteit van een vicon fanex 903 (8 elements schudder zonder wielonderstel). Ben daar ook niet zo fan van. Jullie ervaringen?
Wilting NH
Wij hebt een niemyer hark, maar nog nooit geen problemen mee gehad
CaseCS130
Zo goed ik weet werden veel onderdelen voor Niemeyer/Ziegler de laatste jaren in polen gemaakt. Dit kwam de kwaliteit niet ten goede en verklaart het verschil in kwaliteit tussen oude Niemeyer producten en de latere Niemeyer/Ziegler producten.
fendtjuh
@Rutger, vraag Koe hier op tf maar eens.

Die niemeyer schudders van 10 meter kosten ook zo rond de 10.000, das ook geen geld. Stond er nog een in de agritrader dacht ik.
eshuis
Hallo remco, kheb zelf ook zo,n schudder. en tot nu toe geen problemen mee gehad. derde jaar nu.
weurding
@fendtjuhwat niks kost is ook niks 😉
Wimsumar
Beste Bert Korving]

Quote:
de kwaliteit van de topics

Als je weer aandrang krijgt kinderachtig te reageren, ga dan A.U.B. vrijwillig naar de BARBIE-site voor hoger opgeleiden. 😉

e-matching.nl/
walker1
Ik geef Bert wel gelijk, sommige topics gaan nergens over.
Deze toch ook. Er wordt alleen verteld dat er problemen zijn met een schudder, maar niet wat er precies aan mankeert, uiteindelijk staat er tussen de antwoorden een keer iets over een kapot wiellager. nou nou, dat is me wat zeg.
walker1
Als je serieuze antwoorden wil, beschrijf dan in het topic duidelijk de precieze problemen die je met de schudder hebt en vraag of mensen die problemen ook met hun schudder hebben.

Nu krijg je allemaal van die antwoorden van mennekes die hebben horen zeggen dat de achterneef van de buurman een kennis heeft die ook een Niemeyer heeft met problemen. (en dus is Niemeyer niks volgens deze geleerden die net de basisschool klaar hebben.)
Ja daar schieten we hier wat mee op...
dx11
@rutger542

Quote:
de kwaliteit van een vicon fanex 903

Wij hebben thuis een 6 elements Vicon Fanex, en zijn daarover best te spreken!
remcotrekker
@eshuis wij hebbben hem nu ook voor 3e jaar.. veel problemen mee gehad! de vertegenwoordiger zegt dat ook dus!
dx11
Dus?
bert korving
@walker1

Jij slaat de spijker precies op de kop !
De reactie van Wimsumar beschouw ik maar als niet geschreven, hij voelt zich blijkbaar thuis tussen de TF-leden onder de 15 ...
IH-Jansen
Wij hebben een ziegler schudder 9m met olie bad.
en een hark van 8,5 m. nog nooit problemen mee gehad... als je gewoon goed met die machines omgaat en op tijd een beurt(vet houden) geeft dan heb je er warschijnlijk geen problemen mee.
IHC453
Op het werk hebben we ook z'n schudder niet veel problemen mee alleen van de week een grote scheur in het frame. het oplappen van dat ding vind ik maar niks dat werkt meer niet als wel!
Mc_douwel
Hebben bij mij vorige werk en wwar ik nu werk allebei een hark zonder problemen
Wimsumar
Beste Bert Korving:

Quote:
hij voelt zich blijkbaar thuis tussen de TF-leden onder de 15

Er is helemaal niets mis met het overdragen van kennis aan jongere T.F.-leden. Integendeel, het is onze plicht en het is overigens nog leuk ook nog. 😄
Jij en ik hebben het destijds toch ook van "ouderen" mogen leren? 😉
MaikMF
Op het werk ook een HR 1055 GH. Na het eerste seizoen hebben ze bij mechatrac gratis voor waar hij naar buiten uitklapt kruiskoppelingen tussen gemaakt in plaats van de tandwielen die er eerst in zaten. Verder werkt hij wel goed. Zo hier en daar al eens met het lasapparaat bij geweest. Wat wel belangrijk is om er op de weg niet zo hard mee te jagen. 20-25 km/h is hard zat. Het zijn maar kleine wieltjes en op de transportstand staan ze niet helemaal zuiver recht. De laatste tijd alleen af en toe last dat het "slabbetje" voor het kanten schudden heel langzaam inklapt. Verder bevalt het wel goed. De dubbele hark met twin tanden trouwens ook. De schijvenmaaiers is een ander verhaal.
bert korving
@Wimsumar

Met overdragen is zeker niets mis mocht er sprake zijn van kennis !
Wimsumar
Beste Bert Korving: Prima zo. Maar vertel, wat was er mis met je Niemeyer/Ziegler maaier en hoe heb je het opgelost.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
27
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
2