Mc-Cormick D 439 - Stoom uit de radiator

Als ik de dop van de radiator er af draai dan komt er stoom uit de radiator. Mijn radiator dop is wel kapot. kan dat een reden zijn?
Interfan1

Reacties

Interfan1
Dit is de radiator dop

(klik om te vergroten)

+1
Klein Rot
Warm water zal altijd iets stomen. Als het er maar niet uitspuit.
Interfan1
@Klein Rot dat doet het niet
valmet6400power
@Interfan1
Komt er stoom uit of komt er warme lucht uit? Dat verschil is nogal belangrijk 😃
Interfan1
@valmet6400power de stoom is volgens mij niet erg warm maar de dop wel
valmet6400power
@Interfan1
Iets van 45 graden voelt al warm aan dus dat zegt niks. Waarschijnlijk zie je gewoon de warmte uit de koelvloeistof die de lucht in de radiateur verwarmd. Als de motor gewoon op temperatuur blijft zou ik een nieuwe dop kopen dan ben je er vanaf.
Interfan1
@valmet6400power oke dan ga ik een nieuwe dop halen
Sanderrr
@Interfan1 Zou je kunnen laten weten waar je die nieuwe dop haalt? (en eventueel artikelnummer?) Ik heb er nu een aantal besteld maar die passen geen een van allen...
blauwe tractor
@Sanderrr
Bij een inter dealer even de oude meenemen voor de maat, of bij een bedrijf waar men radiateurs repareert.
+1
Interfan1
@Sanderrr ik ga hem halen bij iemand uit boekel die oude d series sloopt
SAMBAS
Er is een klein gaatje in de stop in het midden dit kan verstopt zijn
Steek er even door met een naald of klein boor doe dit als stop er af is anders kan je brandwonde oplopen.dit gaatje is er om de druk uit radiator weg te laten groeten
Interfan1
@SAMBAS zal het proberen
blauwe tractor
@SAMBAS
Een radiateurdop is een overdruk ventiel zodra de druk in het koelvat te hoog wordt laat de dop de druk weer terug lopen tot de normale druk die voorgeschreven is, ga daar nu niet in lopen boren maar als de dop niet goed functioneerd schaf je gewoon een nieuwe aan.
Zoals je zien kunt zit er een buisje aan de fitting van het koelvat daarheen kan de overdruk ontsnappen dit even ter verduidelijking.
roscho
In de radiator komt de warmte van de motor altijd bovenin. De damp daarvan zie je. Bij het afkoelen zakt het water omlaag, waarna het aan een nieuw rondje door de motor kan beginnen.
Je dop moet een klein beetje druk kunnen opbouwen, zodat niet bij elke temperatuurverhoging de koelvloeistof gaat verdampen. Als je dop stuk is, vervang hem dan, waarschijnlijk is het probleem daarna voorbij.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 439 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!