Illustratie van:

Case International 1455 XLA - 5de 6de versnelling gaat niet

Hallo,
ik heb een 1455xl 40km/u waarvan plots de 5de en 6de versnelling niet meer ingaan. Alle andere versnellingen werken nog.
Iemand een idee wat hiervan de oorzaak is ?

Deel dit topic

Reacties

radium45
Niet toevallig een kruipversnelling ingeschakeld?
caseihman
Ja eigenlijk , zou ik het niet weten. De kruip versnelling , is dat die pook naast de handrem en 4wd waar je aan moet draaien ?
caseinter
Heb je hem niet in zijn achteruit staan dan kan die ook nie in de 2 laatste vresnelling
cih1056xl
@caseinter

is dat beveiliging dat je niet te hard achteruit gaat?
caseihman
Nee in zijn vooruit gaat hij er ook niet in. Maar volgens mij is er binnen in , ergens een pinnetje geblokkeerd wat ervoor zorgt dat hij zijn 2 grootste versnellingen niet in achteruit kan gebruiken, en wilt hij er daarom ook niet meer in zijn vooruit in.
inter-Eric
Achteruit gaat hij in zen 6 niet maar 5 wel, de kruipversnelling zit aan de rechterkant langs de stoel. dan kan hij alleen maar in de 1e 4 versnellingen
radium45
@caseihman

Weet niet waar die pook zit bij een inter, maar er zijn ZF bakken die als je de extra hoog-laag schakeld, de hoogste gangen geblokeerd zijn.
caseihman
En toeval of niet , ik heb net ontdekt dat de stang van de kruip versnellings bak was afgekoppeld. Zou het niet kunnen dat de bak vanzelf terug in kruip versnelling is gesprongen en dat hij daarom niet in 5 en 6 gaat ? En ik heb de stang van de kruip terug aangekoppeld maar hij blijft nog steeds in zijn kruip versnelling staan lijkt mij... Er zal dus waarschijnlijk iets niet goed zijn bij de kruip bak en was daarom afgekoppeld...
radium45
@caseihman

Heb je deze trekker soms net in je bezit?
caseihman
Ja heb hem net gekocht. Maar voor ik hem op de vrachtwagen reed, gingen alle versnellingen nog. Toen ik hem afreed gingen 5 en 6 niet meer
billy194
He case ihman jij bent toch donaat kroes die zo veel verstand heeft van et opvoeren van trekkertrek
Jahn
@billy194

ja hij is donaat ja.
caseihman
Ja ik ben dus donaat 😃 maar euhm het probleem met mijn 1455 is ondertussen opgelost. Ik kan terug lekker tegen 45 over de baan vliegen.
radium45
Toch de kruipbak?
ErDee
Voer hem alstjeblieft niet op :);)

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case International 1455 XL ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
6