Zitmaaiers Stihl - Stihl Hs 80 komt niet op toeren/messen gaan zwaar

Hallo leden,

Ik handel al 3 jaar in tuinmachines maar zit nu met een vraag. Ik heb vorige week een hs80 als inruiler gekregen, toen ik hem teste viel het mij op dat de messen geen gang maakte en de machine niet op toeren kwam. Ik heb de volgende dingen geprobeerd: originele carburateur afstellingen, liep wat sneller maar was nog geen grote vooruitgang. Messen geslepen en aan de andere kant afgebraamd met een wetsteen liep nog steeds niet goed. Het hele drijfstang gebeuren (aandrijving mes) losgehad en nagekeken en gesmeerd met Stihl transmissievet, was nog geen vooruitgang. koppeling slipt niet. De machine heeft ook een beurt gehad. Wat zou het probleem kunnen zijn? ik hoor graag van jullie, Groet.......
sleutelen123

Reacties

+1
erik9831
De boutjes te hard aangespannen van de messen ? ook wanneer je de messen hebt gedemonteerd dit probleem ?

Zijn de messen zelf ook nog recht, kan ergens een knik inzitten …
jan4072
Maakt de motor wel genoeg toeren?
dendeze
Als je de aandrijving losmaakt draaien de messen dan losjes? Eventueel een vastzittend lager?
SJB533
Zit er een centrifugaalkoppeling in? Kijk m maar eens na, mocht er met het mes niets zijn.
5000 fan
Ff laten lopen zonder mes, dan weet je of het probleem bij het mes of de motor licht. Wellicht is het mes te strak gespannen of zover ingesleten dat het niet meer goed geleid.
sleutelen123
Ik zal straks even kijken.
Dit gaat toch over een heggeschaar?
Anders zoals Eric zegt, de boutjes van het mes te vast gezet. Hier zitten afstandshoudertjes achter.
Zitten deze er nog tussen?
Zit de filter nog goed aan het aanzuigslanggetje, doe eens vol en kijk eens of hij dan werkt, kan zijn dat deze de verkeerde kant in tank zit en daardoor lucht trekt.
Messen eens afnemen en kijken of motor nog goed draait.
Slangetje controleren of deze niet gescheurd is.
inspecteurfendt
HS is idd een heggenschaar. Zoals reeds gezegd zijn de spacerbusjes tussen de messen misschien te kort geworden? Te vast draaien kan normaal niet bij Stihl. Maruyama en Echo hebben regelschroeven welke je we te vast kan draaien. Heeft de motor ook kleppen?
Yanmarthomas
@inspecteurfendt nee is een ordinaire 2takt geen zogenaamde 4 mix van stihl
inspecteurfendt
@Yanmarthomas die 4 mix motoren zijn een hoop ellende, ik denk dat 1 op 3 tuinmachines met 2takt die binnenkomen een Stihl is terwijl we niet eens Stihl verkopen. En toch blijft iedereen dat kopen... maar ik ga niet alles afbreken van Stihl hoor, ze hebben ook goede dingen.
erik9831
@inspecteurfendt heb een nieuw model bosmaaier gekocht gehad van stihl afgelopen zomer. Kop komt los en blijft loskomen... Moet hem hard genoeg aanspannen zeggen ze dan... Kun je er beter een momentsleutel bijgeven. Draad loopt ook constant vast, smelt zelfs aan elkaar vast in de kop zo lijkt het.
SJB533
@erik9831
Type machine? Welke draad?
Yanmarthomas
@erik9831 welke machine? Heb dit nog nooit gehoord
erik9831
@Yanmarthomas deze

Vriend van mij had 2 bosmaaiers van stihl, dikwijls zelf mee gewerkt en zelf altijd tevreden van geweest.

Na dat men Honda 4-takt bosmaaier na 10 jaar de geest gaf, deze gekocht van de foto. Eerste impressie was 👍 . Maar zoals ik al zei, kop komt steeds los. Goed vast zetten was dan de uitleg van de winkel en zij hebben hem dan vast gezet voor mij. 5 minuten bezig daarna, en de kop kwam terug voorbij. Hoe vast je hem ook zet, hij komt steeds los. Gelukkig wel altijd wanneer je de gas reeds hebt gelost. 2de slecht punt, word enkel verkocht met schijf, de draadkop is bij te kopen. 3de slecht punt, waneer je wisselt tussen draad en schijf moet je de plastic behuizing rond de kop ook vervangen. De ene is niet compatibel met de andere...

Buiten dat hij krachtiger is tegenover men oude Honda, is er geen enkel punt waarop hij beter is.

(klik om te vergroten)

De FS410C dus.
Yanmarthomas
@erik9831 heel raar ik heb zelf de fs 460 van stihl. Welk mes monteer jij? Een normale 3 punts mes moet ook passen op de kap van de draadkop. Of heb jij zoon hakselmes met omgebogen randjes? Die passen er niet op. Al eens een andere draadkop geprobeerd?
Yanmarthomas
@inspecteurfendt als die 4 mix werkt is het prima. maar vaak gaan de kleppen lekken door wat vuiligheid en dan ben je er geweest. Ook wat veel gebeurd als de kleppen niet gesteld worden gaat het asje die door de nokkenas geschoven zit slingeren en maakt het gat waar dat asje inzit ruimer. waardoor hij heel erg raar stationeer gaat lopen. De enigste manier om dat op te lossen is een compleet nieuw blok kopen..
Yanmarthomas
Te vast draaien kan normaal niet bij stihl heggenscharen. Wij hebben dit ook ooit gehad hadden we stihl vet gebruikt om koppen van bosmaaiers te smeren... toen goed vet gehaald en toen lopen als een zonnetje. Dit is het enigste wat ik me kan bedenken
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de zitmaaiers Stihl (tuin- en parktechniek) ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!