Claas of krone maaier kopen

Goedemiddag leden,

Ben bezig met nieuwe maaiers van krone en claas. Hoor over beide maaiers goede verhalen. Hebben jullie een voorkeur of tips? Moet wel een maaier zijn die tegen een stootje kan.

Deel dit topic

Reacties

radium45
Ik heb een lichte voorkeur voor Claas maar ik weet niet hoeveel euro's verschil er op de offertes staan?
Bietenbrug
@radium45 👍Absoluut voor Claas gaan, Claas is veel degelijker💪dan krone.
Deutz0
Claas is 50 euro goedkoper
+1
vanheule
Ik denk dat krone robuster is en meer tegen Een stootje kan
roscho
@vanheule Ik weet niet hoe het nu is, Krone was vroeger pisbakkenstaal. Zwaarder gebouwd dan nodig en dan nog scheurde het frame. En ik heb er meer dan 1 gezien met gescheurd frame.
+1
MRVNDT
@roscho klopt krone is hier bekend voor mindere Qualität. Zou eerder samasz kopen dan krone. Ook medewerkers van krone zijn mij bekend en alle raden af.
Bietenbrug
@vanheule ik weet zeker van niet
Loeideutz
Wie zit er dichterbij of geeft betere service, naar jouw gevoel?
Deutz0
Service is even goed de claas dealer zit wel dichterbij
+1
MOOI-WARK
Hier in de buurt loopt veel Krone van veehouders tot loonwerkers, en een enkele Claas. Wat ik zie is dat men weinig tot geen problemen heeft met de Krone. Loonwerker hier maait al jaren dik 1500+ bunder met 2 setjes Krone, geen (grote) problemen mee gehad. Over Claas kan ik niet veel zeggen want die zie ik af en toe wat voorbij komen.

Persoonlijk vindt ik Krone een robuuste en wat beter doordachte maaier.
arjanvw
@MOOI-WARK zo verschilt dat veel per regio, hier zie je de Krone verdwijnen en komt Claas voor terug.

Heb geen ervaring met krone maaiers, maar bij de gebruikte zie je regelmatig dat er nog weleens aan gelast is.
MOOI-WARK
@arjanvw

Dat verschilt inderdaad per regio. Toch is het hier eigenlijk altijd wel Krone geweest, niet alleen met maaiers, ook met harken, persen, opraapwagens etc..
Maar zo is het in elke regio wel wat.
+2
zettelmeyer
@arjanvw als je bij de loonwerker ziet moet er elk jaar nieuwe maaibalken onder de big m zegt volgens mij ook al genoeg
@zettelmeyer Elk jaar moeten ze uit elkaar ja, gaan mss ook wel veel bunders door maar vind het wel vreemd
Fordje4600
@zettelmeyer wij hebben nog nooit een maaibalk vervangen, als dat nodig zou zijn gaat hij weg en komt er een nieuwe. En als het na een jaar al moet kwam er zeker geen zelfde maaier weer maar een ander merk
+1
1066
Kijk maar bij de Kruyf staat de ingeruilde Big m ,daar gaat nu een claas triple heen
+1
hoest
2 jaar en 2 ha van het derde jaar met een krone gemaaid maar wat een bodemloze put was dat
+3
mdoornekamp
Kuhn
MRVNDT
@mdoornekamp ja hou anders nix van Kuhn maar maaiers top. Nu zelfs oook wer een gekocht 5m getrokken
@mdoornekamp kun je als loonwerker nog verschil merken tussen de verschillende merken harken? Welk merk hark een mooier zwad maakt/schoner harkt als een ander merk? Geen situatie is hetzelfde natuurlijk, dat maakt t vergelijken wel wat lastig..
mdoornekamp
@ronald-deutz-fahr De niemeyer/ziegler twin tand deed het altijd erg goed. De snelle Kuhn hydro harken maken het zwad vaak te breed. Maar dat komt denk ik ook door de hoge rijsnelheid.

Claas en krone zie je hier veel. Die harken beide wel mooi. Hangt toch vaak van de afstelling en rijsnelheid af hoe het zwad er bij ligt.
+1
@mdoornekamp toch claas en krone, die lopen blijkbaar toch iets voor op de rest.. afstelling en stoppellengte is grotendeels bepalend natuurlijk..
Boersen
@ronald-deutz-fahr Word dus tijd voor een Krone Ronald 😅
@Boersen mwa ben geen krone man, t staat me gewoon net niet aan. Dan liever claas of kuhn, kwa hark.
De Deutz houd zich overigens ook prima, maar die mist wat capaciteit voor het mooie
Boersen
@ronald-deutz-fahr Ik vond dat hij toen wel eens wat plukjes weg gooide. Ben best wijs met de Krone, maar de Deutz deed het ook prima idd. Moet wel aardig wennen aan de middenafleg. Vond die zijafleg toch mooier.
@Boersen klopt die plukjes heeft/had hij wel een handje van. Ondertussen op het achterste element de buitenste tanden voorzien van een tandbreuk beveiliging, daardoor staan die tanden stugger en is het heelwat geminderd. Zware natte snedes heeft die gewoon n hekel aan, zomersnedes is het ideaal.
Zie je de haksel capaciteid teruglopen met de middenafleg?
Boersen
@ronald-deutz-fahr Komende zomer maar weer even een hoekje samen harken.
Met een dikke eerste snee vind ik het wel mooi, middenafleg. Maar zoals de laatste 2 jaar, eindeloos rondjes draaien met de hark en ladewagen. Tijden aan het laden voordat de wagen vol zit. Dat was met de Deutz makkelijker, 2x linksom, 1 keer rechtsom er tegenaan. Met de middenafleg kun je wel sneller rijden doordat hij niet hoeft over te pakken. Alleen ben ik zelf liever een uurtje langer aan het harken zodat de hakselaar of ladewagen een half uur eerder van de dam is.
@Boersen dan scheelt het al veel of ze met opraapwagens komen of hakselaar. Opraapwagen gaat gemakkelijk n trapje sneller als de hakselaar..
eigenlijk moet je 2 harken hebben. 1 voor de zware snedes en balenpersen, en eentje voor de lichtere snedes 😎
Boersen
@ronald-deutz-fahr Ik heb er afgelopen zomer eigenlijk wel om gedacht om jou er bij te vragen 😂
@Boersen HAha, samen rondjes rijden. 10ha/u, 15 meter bij elkaar 😎
+1
Boersen
@ronald-deutz-fahr Klinkt als een goed plan. Dikke vlinder maaier, maar dan met 2 trekkers, 16meter schudden en 15 meter harken, ideaal
JoranK
@ronald-deutz-fahr Hier 2 jaar geleden een claas hark op het land gehad. Die maakt hele mooie zwaden voor de opraapwagen. Had ook het dat het lichter laadde als met onze eigen hark.

In hannover nog even alle merken harken bekeken. Krone en Claas stonden mij het meest aan eigenlijk. Een Sip hark leek ook niet gek trouwens.
@JoranK ah, jullie waren bezig met wat anders toch? Keer die ehlo op demo gehad toch? Is dat nog wat?
Stond laatst een kuhn in Oudehorne, vond dat er ook wel degelijk uitzien.
+2
Fordje4600
Krone is bij ons bekend om de slechte tandwielkasten en scheurende onderdelen bij balenpersen, hebben hier jaren lang claas gehad maar hadden problemen met de frontmaaiers de messen kwamen soms tegen elkaar aan. Hebben nu een kuhn triple maaier die ook zeer goed bevalt maar is wel extreem sterk/lomp gebouwd
+1
YaMaGa
Rijen hier met zen krone easycut 320. Maaier bevalt ons prima. Doet zeker niet de meeste hectares hiermee maar hij doet het goed voor ondertussen aan zn 12de seizoen te beginnen. Hier rijden er ook claas maaiers en een collega heeft aan zijn 2 jaar oude claas 3.1 meter met kneuzer ook al meer dan 1x moeten aan lassen. Ik vindt persoonlijk dat de krone een mooier maaibeeld geeft dan de claas maar dat zegt niet veel. Andere maaier andere chauffeur andere trekker..
sjonnies
Hier jaar geleden krone gekomen nieuw en bevalt tot nu goed verder geen ervaring met claas maar die was bij ons fors duurder of de krone werdt erg scherp aangeboden. Kon je leuke auto kopen van dat verschil

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
36
DEELNEMERS
20
WEERGAVES
0