Fendt 108 LS - Waar kan ik de clignoteur vinden op mij Fendt 108 LS

Mijn knipperlicht doet het niet, als de tractor een poosje gelopen heeft dan gaan de knipperlichten langzaamaan branden en weer wat later ook wel knipperen. ik denk dat het een vocht- of massa probleem is. Weet iemand waar de clignoteur bij mijn Fendt 108 LS zit, ik wil graag de juiste plek weten zodat ik niet het hele dashbaord uit elkaar hoef te schroeven.

Reacties

+1
Fendt303 Iwan
Die zit recht achter het dashboard. Het beste kun je die kap boven het dashboard eraf halen, die zit aan beide kanten met een vleugelmoertje vast, en dan kan je er met wat gepruts wel redelijk bij. Mocht het zo niet lukken dan moet je de brandstoftank even weghalen, dan heb je alle ruimte.
+1
basia
Klopt wat @Fendt303 Iwan zegt ; alleen die kap moet iets omhoog , en daarom moet dat smalle tussen plaat onder voorraam er wel uitgeschroeft worden
De tank loshalen hoeft niet volgens mij , als die kap eraf is , zie je de knipperautomaat wel zitten , een rond aluminium relais ,
Maar zijn de zekeringen allemaal wel goed schoon , oftewel maken goed contact ?
Aan de klacht te horen , is voldoende spanning het probleem denk ik .

Wat ook kan ; zijn oxidatie of loszittende stekkertjes op de clignoteur (pinkdoos) ; zijn op laatst ook al zo.n
40 jaar oud
+1
appie1967
Als het goed is kun je hem net door het gat recht voor het stuur
Waar een zwarte kunstof dop in zit er uit halen daar hangt hij met een rubber in een steuntje
+1
Fendt108LSA 1959
Bedankt voor de reacties, ik ga er naar kijken.
+1
fendtjecis
@Fendt108LSA 1959 deze zou het moeten zijn, ik heb hem er langs boven uitgehaald.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+1
basia
Ja ; klopt . Dit is de knipperautomaat .
+1
Fendt108LSA 1959
Bedankt allen voor de reacties. De foto's komen overeen met mijn clignoteur. De zekeringen had ik al eerder een keer schoon gemaakt en gecontroleerd.Ik heb inderdaad links onder het stuur de zwarte dop verwijdert en kon er bij. Nadat ik de contact-stekkertjes schoon gemaakt had begon hij langzaam weer te knipperen. Ik zelf heb een beetje de indruk dat er een mechanisch mechanisme in de clignoteur (knipperautomaat) zit, die door het weinige gebruik een beetje vast gaat zitten. Na een poosje en wat gereden te hebben werken de knipperlichten weer goed.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 108 LS ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!