Mc-Cormick D 436 - Uitlaat pakking past niet

Ik heb een McCormick D-436 staan waar ik niet zo lang geleden een compleet pakking setje voor besteld heb bij Granit. Alles past perfect, behalve het allerlaatste.
De uitlaatpakking die er bij zit klopt ook precies met de uitlaat die standaard aan een 436 zou horen. Echter lijkt het wel alsof mijn uitlaatspruitstuk niet orgineel is, en vandaar past de pakking hier ook niet op. Aan het spruitstuk is niet gelast, en aan de andere kant naar de motor toe passen de pakkingen perfect.

Nu is mijn vraag, zijn er meerdere machines met een DD-148 motor waar toevallig dit spruitstuk voor gebruikt werd?
Of is er een pakking ergens met dezelfde afmetingen, maar van een ander merk? (gatdiameter 45mm en boutgaten op 75mm afstand van elkaar)

Of is er ook nog iets te krijgen wat zelf uit te knippen is, zoals dit met andere papierpakkingen ook beschikbaar is?

Deel dit topic

Sanderrr

Bijlages

(klik om te vergroten)

Bovenste pakking is het orgineel wat er aan hoort. Deze zit ook in een compleet setje voor een D436.

Reacties

mestyle
Komt die diagonaal niet uit dat je hem er zo tussen kan zetten ?anders gewoon van dun koper alu of messing plaat zelf een maken
Sanderrr
@mestyle Nee helaas. Dat heb ik ook eerst geprobeerd. Zo lang die maar dicht zit vind ik het goed, maar dan moet het wel passen.
RPCounty
Dit is geen standaard 439 spruitstuk....wellicht van een industriemotor🧐
mestyle
@RPCounty

Volgens mij ook niet van een industriemotor
fergusonnetje
Lijkt erop of dat de draadeindjes waar deze pakking omheen moet ooit zijn afgebroken en dat er nieuwe gaten in geboord zijn.
+1
Klein Rot
@Sanderrr

Kijk even op www.ihcparts.nl bij technische documentatie D-type Erzatsteilhauptkatalog daar staat het uitlaatspruitstuk dat u hebt op pagina 19. Het werd gebruikt op trekkers met een 55 liter dieseltank . Depakking die u zoekt heeft onderdeel nummer:710608R1.
Sanderrr
@Klein Rot Bedankt, dit is dus wat ik zocht!
IHCparts
Hallo Sander, er zijn inderdaad twee soorten uitlaatspruitstuk gebruikt op de D436. De pakking die je nodig hebt kan ik wel leveren.
Quote Reactie van @Sanderrr:
710608R1
Sanderrr
@IHCparts Helaas net 5 minuten te laat. Reeds besteld bij bartsparts 👍🏻
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 436 en hebben de trefwoorden uitlaat , motor en pakking geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!