John Deere 6410 - Motor loopt mooi bij volle tank loopt minder mooi hij halve tank brandstof.

Onze John deere 6410 loopt mooi bij de tank meer als half vol. Bij minder als half vol loopt hij minder mooi. Vandaag pompje in de tank er uit gehaald en doet het goed. Wat zou er nog meer kunnen zijn?
johndeerefiat

Reacties

Bietenbrug
Met een international 745xl hebben wij precies hetzelfde dus ik ben ook wel benieuwd wat de oorzaak kan zijn.
+1
roscho
Als het afhankelijk is van de hoogte van het brandstofniveau, zal het toch iets zijn met de brandstoftoevoer te maken hebben. Misschien een filter enigszins verstopt, zodra de brandstofdruk iets daalt, laat het niet voldoende meer door.
Wat merk je precies aan de motor? Ook minder trekkracht?
GerbertXL
Zuigt je tank soms vacuüm? En is de tank echt halfleeg of zegt de niveau meter dat alleen? En hoe loopt ie als de tank bijna leeg is?
newholland6640
@GerbertXL dat probleem is bij volle tank juist erger.
hobbyboer
Misschien een brandstofslang die iets dicht gedrukt wordt als de tank uitzet?
Arjan 12
Kheb zelf een 6200 nu ander gasolie nu probleem over (nu zonder bioi troep er in )
Mdbm
@Arjan 12 Daar zit ik ook aan te denken. Met een trekker die weinig uren doet heb ik daar zelf ook al last van gehad. Als de bak vol is wordt de vuile mazout gemengd met de nieuwe en kan je trekker wel rijden. Hoe leger de bak is, hoe groter de verhouding rommel per liter mazout is, met een deels verstropte aanzuigleiding/filter tot gevolg. Eerst de bak en leidingen spoelen, nieuwe mazoutfilter erin rijden maar. Zo was het bij mij toch.
+1
arjanvw
@Arjan 12 waar kan jij die diesel krijgen? Er moet toch wettelijk iets van 8-10% bijgemengd worden in NL?
+1
MulderDeutz1
@arjanvw Wij hadden bij de diesel het filter op de pomp van de tank verstopt. Had in oktober een biocomponent in de diesel gezeten die bij koud weer dicht ging zitten. Bij warme temperaturen gaf het geen problemen. Bij de trekkers ook niks gemerkt. We hebben een nieuwe op de pomp gezet en is weer over.
Favorit614
Quote Reactie van @arjanvw:
waar kan jij die diesel krijgen

Ik gebruik Traxx 20% HVO.
De HVO toevoeging word ook als biologisch gezien.
bartjuh
Misschien zit er een klein gatje in de opzuigbuis in de tank. Op de helft ongeveer. 🤷‍♂️🕵️‍♂️
+1
Bietenbrug
@bartjuh zou het ook kunnen dat een brandstof aanvoerslang iets poreus is waarbij hij bij half lege tank wat harder moet zuigen en dan wat lucht zuigt.
CaseCS130
Het lastige is dat het verschillende oorzaken kan hebben. Wat is exact minder mooi lopen? Is dat duidelijk hoorbaar, of merk je alleen minder vermogen?
Enige wat je kan doen is stap voor stap dingen uitsluiten in het brandstofsysteem totdat het probleem voorbij is. Ik zou dan beginnen met de goedkoopste oplossingen en dan naar de duurdere toewerken.
Wij hadden afgelopen winter ook een vreemd brandstofprobleem bij 1 van onze trekkers. Trekker liep niet hoorbaar vreemd maar had wel heel weinig vermogen. Begonnen met brandstoffilters en gemakkelijk bereikbare leidingen doorblazen, hielp niet. Toen ophaalpunt bij de tank losgemaakt en gecontroleerd en deze ook doorgeblazen, bij deze trekker onder in de tank gemonteerd dus niet heel makkelijk. Nog steeds zelfde probleem. Toen de opvoerpomp vervangen aan het motorblok, deze voelde nog wel goed aan, kon ook geen zichtbare lekkages vinden. Echter nieuwe pomp gemonteerd en probleem verdwenen.
SAMBAS
Er is een klein gaatje in stop dit kan wel eens verstopt zijn zodat er te weinig lucht in tank kan even doorblazen
jan4072
Als de trekker een opvoerpomp heeft dan zou ik die vervangen of op zijn minst na laten kijken. Als je weinig diesel olie gebruikt dan is de "nieuwe" diesel olie die gewonnen wordt uit aardgas een optie. Heet dat geen TLG-natural to liquid diesel of zoiets. We hebben het nu in de opslag tank zitten. Het is iets duurder maar ons is beloofd dat ook in de winter geen probleem geeft met uitvlokken. Verder nog weinig ervaring ermee maar tot nu toe lopen onze oudjes er prima op.
fiatfan
@jan4072 wij hebben nu ook zoiets. dit is blauwe diesel. geen bio meer erbij. zuiniger in verbruik en geen problemen meer. ook meteen geschikt voor winter
+1
jochen
Wordt de mazout in de tank opgezogen door een aanzuigbuis bevestigd aan het tankmeterelement? Ik heb al eens de ervaring gehad dat er een fijne scheur zat ongeveer halfweg in de aanzuigbuis. De trekker had dezelfde symptomen als de jouwe dus......
JD 6110
Hier bij een jd 6800 ook zulke taferelen gehad. Pompje uit de tank gehad en niks gevonden. Waren de filters net vervangen. Enkele weken later sloeg ddvtrekjer gewoon af. Weer nieuwe filters en nu weer prima... denken dat het in diesel zit
+1
prairie
Bij ons zat er een klein kutgaatje in de toevoerslang naar filter. Had precies hetzelfde probleem.
+3
johndeerefiat
Het probleem is opgelost. Het filter was nog vrij recent. Maar toch bij een nieuw filter probleem opgelost.
Clayson M80
Is het niet zo dat Shell geen bio rommel bij mengt
Favorit614
Quote Reactie van @Clayson M80:
Is het niet zo dat Shell geen bio rommel bij mengt

Ook Shell is verplicht op bio brandstoffen toe te voegen aan hun standaard brandstoffen.
De premium brandstoffen zijn nog wel bio vrij te krijgen, of met HVO of GTL toevoeging mag bio weg gelaten worden. (diesel)
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6410 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!