Illustratie van:

Lengerich mengwagen - Speling in vijzel/kosten lagers vervangen?

Onze bvl 12 ls heeft speling in de vijzel denk dat de lagers vervangen moet worden, maar wat gaat dit kosten?

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

county854t
Is n beetje afhankelijk van het type lager dat gebruikt is en arbeidsuren. De laatste zijn meestal de grootste post. Wat zegt de lengerich dealer ervan?
wotan2
Ik weet niet hoe oud dit ding is, maar als hij al flink wat uurtjes gedraaid heeft (wat ik verwacht als ik zo naar de wagen op de foto kijk), is vervangen van de complete wagen de goedkoopste oplossing.
+1
jasper-santing0
@wotan2 oude wagen voor een andere goedkope oude wagen vervangen. Dan kun je deze beter klaarmaken.
+1
wotan2
@jasper-santing0 Meestal begin je met een paar simpele reparaties, en dan is er wat duurs kapot, repareren of toch niet? Uiteindelijk ben je een paar duizend euro armer ( en een hoop ergernis rijker) en kun je de wagen toch voor oud ijzerprijs afgeven. Nu inruilen is een paar duizend euro voor de wagen vangen, leg daar het verwachte geld voor reparaties in de komende tijd bij en je kunt weer een knappe betrouwbaardere wagen terug kopen. Machines waar je elke dag van op aan moet kunnen, moeten betrouwbaar zijn, of er moet vervanging op een of andere manier voor handen zijn. Ik heb ook een jaar gewerkt met een mengwagen van € 900 euro, puur om te kijken of mengen me zou bevallen. Er stond echter ook nog een goede krabbak klaar in de schuur, voor het geval dat. Na een jaar een nieuwe mengwagen aangeschaft, de oude begaf het ook op de dag dat de nieuwe bij het mechanisatiebedrijf klaar stond. De krabbak heb ik daarna verkocht.
+1
jasper-santing0
@wotan2 de vijzel en de bak kun je zien hoe goed ze zijn, verder is het alleen een tandwielkast en dat lager verder niks. Weegstaven zijn of kapot of zijn niet kapot. Is niet zo dat die verslijten. En waar krijg je nou nog een paar duizend euro voor zo wagen die defect is?

Dat laadsysteem tel ik niet mee dat weet ik nietdaar hebben wij nooit mee gewerkt
+1
wotan2
@jasper-santing0 als je dit ding zo aanbied aan de handel moeten ze zelf maar kijken hoe goed hij is, maar een paar duizend brengt hij gauw op. Met dat laadsysteem heb ik ook geen ervaring, maar ik ben er op internet al meerdere tegen gekomen waar de plaat boven de losband mee was gekomen met de arm.
+1
rommert14
@wotan2 valt tegen hier vorig jaar een rmh 20 kuub uit 96 gekocht voor 1700 euro stond ie in dk....
fendtlars
@wotan2 wij hebben deze vorige week gekocht voor niet al te veel geld omdat wij voorheen voerde met een blokkenwagen en wij nu zijn overgestapt op mengen wouden wij een niet te dure kopen. bak en vijzel zijn wel dik, en weeginstallatie werkt ook goed. hebben het snijframe er afgehaald want die was kapot wij snijden nu blokken uit en scheppen ze dan op.
+1
SAMBAS
De lagers zijn niet zo duur alleen het uurloon je kan ook een prijsofferte vragen of het zelf doen als je gereedschap hebt. je neemt best lagers van skf
ik plak lagers meestal vast als je twijfelt laat het een vakman doen
+1
RobVolvo
@SAMBAS Vaak is het zo met deze planetaire bakken dat als je ze los trekt je nog meer tegen gaat komen. Door de lagerspeling is er kans dat de tandwielen inwendig ook al op elkaar hebben lopen invreten. Of elders nog een lager/dichting niet fris en nu je er toch bent direct maar meepakken. Ik zeg niet dat het bij deze ook zo is, maar houdt het wel in het achterhoofd... Werk zelf bij een mechanisatiebedrijf en hebben het al meermaals meegemaakt dat het toch erger is als dat het in eerste instantie leek. Als je dan ook de verdere algehele staat van de wagen bekijkt, dus kuipdikte, staat van de vijzel en bij deze ook het snijbord. Maak dan een juiste overweging... 😉
+1
hobbyboer
Je denkt dat de lagers vervangen moeten worden.

Heb je al gekeken wat er aan de hand is?

Even de vijzel eruit dan weet je meer.

Mijn Peecon heeft geen lagers op de vijzel, draait op nylon (denk ik) en vet en daar mag best een beetje ruimte opzitten voordat vervanging van die nylon platen nodig is.
Heb met stage wel gezien met echt heel veel ruimte en dat draaide ook nog.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Lengerich mengwagen en hebben de trefwoorden mengwagen en voer geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN