Guldner tessin AL Start slecht en maakt een fel Pingelend geluid.met filmpje.

Beste tractorfanner's
Onze guldner Tessin AL Start erg slecht en maakt een fel Pingelend geluid voor bij de nokkenas(regelhuis van de brandstofpomp) het geluid wordt erger bij warme motor. De verstuivers,brandstofpomp en gloeispiraal zijn vernieuwd/nagekeken, ook heb ik de kleppen gesteld.

Weet iemand wat dit probleem kan zijn?

Marcel
marcel-pek

Reacties

Klein Rot
@marcel-pek
Is de verstuiver op de goede druk ingesteld, staat het inspuit moment goed
marcel-pek
@Klein Rot ja verstuivers zijn goed afgesteld. Inspuitmoment is niks aan veranderd zover ik weet. De brandstofpomp zit direct op de nokken van de nokkenas.
marcel-pek

Hier een filmpje van de guldner met het rare geluid. (en best veel carterdruk!?)
bas101
Zoals ik hoor heb je ergens metaaldelen zitten die tegen elkaar aankomen en niet zozeer een pingelend geluid van een bijv te vroeg staande pomp , je moet goed luisteren waar t vandaan komt en kijken wat t is ,mogelijk dat je een klep te strak hebt staan en deze op de zuiger komt, ik vind de motor op zich mooi lopen.,
marcel-pek
@bas101 ja als de motor eenmaal loopt loopt die mooi. Ik heb het idee dat het ergens bij de nokkenas vandaan komt. De kleppen heb ik 2 x over afgesteld en maakt geen verbetering.
+1
bas101
@marcel-pek dan per klep iets ruimer zetten , is t verder niet de regulateur van de pomp die bij de nokkenas zit? zit niks anders op dan goed te luisteren waar t vandaan komt , dat is vanachter de pc moeilijk te bepalen .
marcel-pek
@bas101 kleppen heb ik ook al iets ruimer geprobeerd maar niks geholpen. Regulateur zit inderdaad (op) naast de nokkenas, het lijkt inderdaad of het daar ergens vandaan komt.
Klein Rot
@marcel-pek
Is de rest van de motor ook gerestaureerd? Ik vind dat hij behoorlijk veel blow-by heeft zelfs met dit lage toerental. Ik hoort niet veel rare geluiden.
marcel-pek
@Klein Rot de rest van de motor is niet gerestaureerd. Hij heeft inderdaad veel carterdruk! Als je goed luistert hoor je elke keer een fel Pingelend geluid.
bas101
@marcel-pek van die carter druk zal t slechte starten komen
marcel-pek
@bas101 dat denk ik ook.
+1
Klein Rot
@marcel-pek
Misschien de koppen demonteren en de zuigers en de zuigerveren eens onderzoeken, de tuimelaars worden volgens mij ook niet voldoende gesmeerd er zal ook tijdens stationair draaien olie boven moeten komen.
marcel-pek
@Klein Rot de tuimelaars krijgen inderdaad weinig tot (geen) olie. Wel gaat het oliedruk lampje uit als je de motor start.
Klein Rot
@marcel-pek
Wat gebeurt er als je iets meer gas gaat geven. Voorzichtig iets meer toeren laten maken.
marcel-pek
@Klein Rot dat gaat gewoon goed. het Pingelende geluid wordt alleen niet minder.
+1
roscho
Draai de verstuiverleidingen eens (een voor een) los bij draaiende motor. Als het aan de verstuivers ligt, zou het bij een van de leidingen moeten verdwijnen. En ook kan het niet meer ontsteken van 1 van de cilinders invloed hebben op de onderdruk. Misschien kom je er zo achter in welke cilinder je het moet zoeken.
Het lijkt wel of een smid met zijn hamer op het aambeeld slaat, maar op zich loopt de motor wel mooi regelmatig.
marcel-pek
@roscho ga het morgen proberen. Bedankt alvast 😀
+2
roscho
Ik denk nog even verder. Er zou ook een kromme klepstoter tussen kunnen zitten die niet goed mee teruggaat en zo elke keer een tikje krijgt van de smid met zijn hamer.
+1
marcel-pek
@roscho ga ik ook controleren.
+1
roscho
Nog een tip die ik ooit van een oude monteur kreeg:
Neem een grote schroevendraaier. Hou die op verschillende plekken tegen de motor en hou je oor strak tegen het handvat. Zo kun je horen waar het geluid het sterkst is. Zo kun je bijv. ook met gesloten kleppendeksel horen of met de kleppen alles in orde is. Let wel: het vervangt natuurlijk nooit een gedegen afstelling.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!