Mc-Cormick D 326 - Bussen vooras vervangen

Goede middag, Mc-Cormick liefhebbers
Ik wil de bussen van de schommelas van mijn vooras vervangen. Moet ik daarvoor heel de vooras demonteren inclusief de radiator drager, of kan het ook anders.
En wat kan ik voor problemen tegenkomen.
Verder wens ik iedereen een prettig weekend en maar niet te veel regen.
Groeten Hendrikus
Hendrikus

Reacties

Hendrikus
De speling is heel erg, het lijkt wel of de as er los onder hangt en nee ik heb nog geen nieuwe bussen.
schluterman
Mischien een optie om de bussen zelf te laten draaien
Hendrikus
De bussen laten draaien dacht ik zelf ook, maar mijn vraag is HOE! demonteer ik de vooras.
valmet
Het gemakkelijks is om alles er af te halen. dan kun je de pen namelijk ook door slaan. wel eerst het boutje midden onder de as er uit halen. de kans is ook groot dat de as ook is ingesleten.
Hendrikus
Daar ben ik ook bang voor, heb de hele boel eronderuit gesloopt, maar de pin is geen beweging in te krijgen. Weet iemand nog een oplossing, buiten de boel weer in elkaar zetten.
Hendrikus
Heb ik gedaan, boutje eruit, hele nacht in de kruipolie, 4x opnieuw ingespoten, mijn messing drevel aan barrels geslagen en hij geeft geen krimp. Ik ben bang dat er grover geschut aan te pas moet komen in de vorm van een brander of zoiets.
322kris
Om die schommelas daaruit te krijgen moet je toch de boel nie afbreken.Hier wel de carterpan afgehaald ,anders kan je die as niet van twee kanten bewerken ,de wielen vrij dat het gewicht van de tractor niet rust op de as.Dan heb ik de omgeving van de as verwarmd met een acetyleenbrander,de bussen zijn dan wel vervormd,maar daar komen toch nieuwe in ,half uurtje werk.Probeer eens.
Hendrikus
Was ik al bang voor dat er een brander aan te pas moest komen , helaas die heb ik niet.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 326 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!