Stockey & Schmitz Maaibalk - Lengte hout Deutz 3006

Kan iemand voor mij de juiste lengte van het hout opmeten?
Liefst ook de totale lengte van de stang (vanaf het oog waarmee deze op de excenter gemonteerd is tot aan het uiteinde de lepels die om de kogelkop van het mes vallen)
Deze maaibalk werd ook aan een Deutz D2505 en D3005 gemonteerd.
steef-pronk

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

langeslagdiesel
Zijn er nog nummers leesbaar op de oude excentriek? Nieuw staan in het boek meerdere maten en nummers voor en van S&S. Ik som ze even op dan kan je het zelf terug meten. Het betreft alleen het hout zonder de lepels. : t s 647c =559mm. T s 845d = 800mm. T s 861d = 574mm. T s 995e = 764mm. De lepels hebben nr. : t s 810. En T s 811.
steef-pronk
@langeslagdiesel

Hartelijk dank voor de informatie.
Met nummers op het excentriek bedoel je denk ik de nummers op de behuizing correct?
800mm houtlengte lijkt er het meeste op.

(klik om te vergroten)

langeslagdiesel
@steef-pronk nee. De stok zelf heeft ook een ingeslagen of ingebrand nummer. ( als de houtwormen het niet opgevreten hebben?) Nummers zijn origineel S&S.
steef-pronk
@langeslagdiesel
Nogmaals bedankt voor de informatie.
Stok zat er helaas niet meer bij dus een universele stok gekocht.

@steyr 9087 Heb via documentatie de binnenste en buitenste slag van het mes kunnen bepalen. (Dit wordt ook wel het keerpunt genoemd) Middenstand ligt dan precies op de helft tussen deze punten in neem ik aan. De kruk van de excentriek as staat dan bovenin of onderin (op "12.00 uur" of op "6.00 uur")
Klopt mijn redenering?
steyr 9087
@steef-pronk bij mij klopte dat niet helemaal dat 12:00 en 6:00 omdat de aandrijfstok schuin na beneden gaat licht het middelpunt bij 11:00 en 5:00 dan heb je ten opzichte van de stok 90graden gewoon testen ik heb. Hem eerst met 2 boutjes vast gezet en toen getest en toen pas de andere gaatjes geboord
steyr 9087
Ik heb het zelf gemeten door de excentriek in de midden stand te zetten en de messen ook en dan kun je zo de maat bepalen
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Stockey & Schmitz Maaibalk ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!