Illustratie van:

Fendt 250 S - opvoerpomp

Hallo,

Ik heb een fendt 250S en ik wil de tractor wat meer pk's geven.
Ik heb gehoord dat er ergens een bout zit op de opvoerpomp maar ik weet niet waar die zit.
Het is een bosch PES3A95D410/3RS2905.

Deel dit topic

Reacties

basia
F3L 912 motor ?
Bosch lijnpomp ?
thorben-de-jong
@basia de motor klopt.
De lijnpomp weet ik niet 100% zeker
twand2505
@thorben-de-jong jah het type wat jij opgeeft is een lijnpomp bovendien is een f3l912 niet met rotorpomp ect geleverd. er zitten wel erg grote plunjers in de pomp 9.5mm dat is erg positief! de stelbout voor brandstof hoeveelheid zit achter het vierkante kapje van de regelaar. ik zou dit absoluut afraden om hier zelf aan te gaan draaien als de kennis niet voldoende is.
valmet6400power
@twand2505
Dat valt opzich mee hoor. Dezelfde pomp zit ook op onze Valmet.

Je moet dat vierkante plaatje op de “kop” eraf halen met 4 boutjes sleutel 10. Dan zie je een moer met daarin schroefdraad met daarin een gleufje. (Sleutel 10) Die moer losdraaien en het schroefdraad indraaien. Dan krijg je meer pk’s 🔥

Ps:
Je haalt nu twee dingen door elkaar, je hebt een opvoerpomp en een brandstofpomp opvoeren. Jij wil het laatste.
roscho
@valmet6400power Wees voorzichtig met opdraaien. Een hele slag met die bout kan al snel 30% extra betekenen. Voor je het door hebt, geef je teveel. Als je dan een keer flink power vraagt, kan je zomaar de versnellingsbak kapot vliegen. Bovendien gaat de trekker dan ook flink zuipen.
Bij een mechanisatiebedrijf wordt meestal na de actie het vermogen gemeten met een waterrem. 10-15% meer vermogen kan niet zoveel kwaad.
twand2505
@roscho hij een ongeblazen 3 cill 912 ga je met een slag echt niet 30% meer vermogen krijgen hebben uit een 5206 65 pk kunnen halen met pomp pomptiming verstuivere ect dan praat je over 30 % deze pomp heeft wel grote plunjers dus zou wel wat meer reagereb
+1
valmet6400power
@roscho
Oja dat is zeker, ik sta ook niet in voor de eventueel gevolgen. Hij vraagt hoe die hem op moet schroeven, voila. Overigens is 1 volledige slag bij ons 4 cilinder turbo zo’n 20 aftakas pk. Kan maximaal naar de 160+ pk op de aftakas. Standaard is ie 95 op de motor 🤭
twand2505
@valmet6400power hoebedoel je ik wil helemaal niks die jongen haalt het door elkaar, daarom raad ik hem ook af om zelf op te draaien?
valmet6400power
@twand2505
Nee ik bedoel dat je geen expert hoeft te zijn om een dergelijke pomp op te schroeven 😄
blauwe tractor
Alweer een voor de oud ijzerbak, en goed voor de stikstofnorm.
Voordat je de pomp gaat opvoeren goed gaar koken ander breken je porselein staafjes en ga je jezelf verslikken.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 250 S ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
498