Illustratie van:

Case IH CS 120 - Storing fronthef, zakt niet direct

Onze case cs heeft probleem met fronthef, deze werkt met het bekende pookje op de rechterconsole/spatbord. Plaatselijke trekkerspecialist naar gekeken en vind probleem niet. Moet wat spelen met pook en dan zakt hij wel bibberend. Lijkt mij een electrisch probleem, maar waar moet ik zoeken?

Deel dit topic

Reacties

CaseCS130
Dat pookje is zoals je misschien wel weet gewoon de bediening van een normaal hydrauliek ventiel. Meestal het groen gemarkeerde ventiel, als je er 2 elektrische hebt kan het ook de gele zijn. Ik zou de slangen vanaf de fronthef volgen naar de achterbrug en kijken bij welk ventiel ze tussen zitten. Vervolgens sluit je op dat ventiel iets met een cilinder aan zoals een hydro toptstang en zet de kranen naar de fronthef dicht. Dan kun je testen of het idd een fout in het ventiel en de aansturing is of dat het ergens anders zit.
CaseCS130
Wat voor merk fronthef is het trouwens?
9115
Bij die van ons zakt de fronthef ook slecht. Is fronthef die er af fabriek op zat. Die werkt alleen enkelwerkend. Met lege hef zakt die ook slecht met gewicht er in zakt die wel goed. Cilinders wel een keer open gehad schoongemaakt en ringen om de zuiger vervangen. Zat rotzooi in vh maaien met de frontmaaier.
Maar zou ook eerst achterop proberen wat de hydrauliek aansluitingen daar doen
Steyr.frl
Het probleem kan ook bij het electrische bediende ventielenblok liggen.
Op de achterzijde,cabinezijde,daarvan zitten meerdere magneetkleppen,2 ervan regelen het zakken.
Ik heb een paar keer meegemaakt dat die haperden of kapot waren.
Volgens mij word bij het zakken een 2de magneetklep bekrachtigd ivm de zweefstand

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case IH CS 120 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!