Eigen gas tank op het erf goedkoper?

Ik heb gelezen dat boeren een eigen gastank in de grond met propaan hebben staan en deze laten vullen door duitse leverancier waardoor hun spotgoedkoop schone gas hebben zonder energiebelasting.
Zijn er hier leden die dit werkelijk doen en kunnen bevestigen dat je idd goedkoper uit bent dan als je van aardgas gebruik maakt? zoja? hoeveel goedkoper?
De boeren met eigen tank hebben dus dan ook geen aardgas aansluiting meer?
tractormember

Reacties

flip1150
Dit kan alleen als je een eigen tank hebt. De meeste hebben een huur/ lever overeenkomst en kunnen dus niet vrij inkopen.
tractormember
@flip1150 zo'n tank kan je toch wel ergens nieuw of 2de hands kopen neem ik aan?
of is dat niet toegestaan?
Sjon
@tractormember Tank met certificaat, plaatsing met certificaat en dan nog een periodieke keuring. We zitten hier in Nederland.
flip1150
@tractormember Je kan hem altijd ergens kopen maar hij moet elke 10 jaar door het stoomwezen gekeurd worden. Als je een huur tank hebt is dit voor de verhuurder dus bij de huurprijs inberekend.
Dit is ook een reden waarom ik geen dieseltank op het erf heb. Als ik de kosten ga tellen die ik moet maken voor de aanschaf van een dubbelwandige tank dan nog extra verzekering's premie en dat voor een 1500 liter diesel die per jaar verbruik kan ik beter naar het tankstation om de hoek (500 meter) rijden.
tractormember
@flip1150 waar tank jij dan? bij de pomp? Dat kost zoveel duurder.
(of je bent een particulier met 1 hobby oldtimer die je 5x per zomer uit de schuur sleurt)
Sjon
@tractormember Wat is volgens jou dan het prijsverschil tussen diesel thuisgeleverd of bij de pomp?
flip1150
@tractormember Ik heb 3 trekkers die samen ongeveer 500 uur per jaar draaien. Daarbij heb ik ook nog een 120Kva generator staan. Ik tank wel vaker uit de generator maar dat is niet het verschil. Ik kan de brandstof kosten ook declareren. Waarom hebben niet alle transportbedrijven een eigen tank? Vroeger bij de rode diesel was dat een ander verhaal.
DANOONTJE POWERR
@tractormember
Geen appels met peren vergelijken.
Thuis is ex btw en aan de pomp inclusief.
Sjon
@DANOONTJE POWERR
Zelfs van een pakje sigaretten bij het tanken krijg je 21%btw terug. Geen enkele boekhouder die dat controleert.
DANOONTJE POWERR
@Sjon
Ik bedoel ermee dat je de btw aan de pomp er ook af moet halen om te vergelijken.
+2
flip1150
Als je er een berekening op los laat wat het goedkoopste is zal het heus wel zo zijn dat als ik een brandstofboer laat komen met 1000 liter per keer dit per liter enkele centen scheelt ten opzichte van naar een tankstation rijden.
Maar om een goed vergelijk te maken moet je ook de aanschaf en onderhoud kosten van een dubbelwandige tank mee nemen plus aanpassingen aan de ondergrond en waterafvoer met vetafscheider. En vergeet zeker de extra verzekering premie niet. Dit alles plus het feit dat ik binnen een straal van 1.5 km. 3 tank stations heb, heeft mij doen besluiten geen eigen tank te nemen. Iedereen moet die afweging zelf maken.
Corne S
Volgens mij heeft de topic starter het hier over aardgas / propaangas en niet de diesel tank. Propaangas is hetzelfde als LPG maar mag niet voor voertuigen gebruikt worden. Propaangas is toch al gauw 1 1/2 keer duurder als aardgas (energie technische, aardgas gaat per M3 en propaangas is vloeibaar en gaat per liter).
flip1150
@Corne S Ik ben me er van bewust. Maar als je al langer op TF zit weet je ook dat topics af en toe een heel andere kant uit gaan. Dit is dan niet meer van toepassing op het oorspronkelijke thema maar kan wel van betekenis zijn voor anderen.
Om terug te komen op het oorspronkelijke thema wil ik alleen nog toevoegen dat je uit moet kijken met dit soort dingen. Als de fiscus er lucht van krijgt zal je de accijnzen achteraf toch moeten betalen. Het is niet alles goud wat er blinkt.
Waarom rijden we niet allemaal Zetor dat is toch goedkoper dan Fendt.
deerejohn
Zie hier in de buurt die eigen tanks steeds meer verdwijnen van dat keuren en de gemeente wordt je niet vrolijk.. duits gas heb ik nog niet van gehoord. komen die alleen maar s nachts leveren
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!