14

Hoe werkt een rem bij een zitmaaier?

Hoi, mijn rem werkt niet bij mijn zitmaaier. Hij ontkoppelt wel de aandrijving, maar rolt rustig door. Ik heb het achterwiel eraf en geprobeerd die stang die naar het voetpedaal gaat wat bij te stellen, maar dat heeft geen effect. Hoe werkt zo'n rem?

Deel dit topic

Reacties

Meestal is het een soort schijfrem. Als het pedaal doortrapt drukt er iets tegen een schijfje aan. Misschien zit er rommel tussen of is de schijf vettig.
@Fast Eddy oke, ik ga kijken. Schijfje bij de achterwiel bedoel je?
@inge-jonkman

Ja die. Aan de versnellingsbak.
@inge-jonkman Het zou ook nog kunnen werken met een schijf waar een band met remsegmenten omheen zit. Door het pedaal in te trappen, trek je de band strak en wordt er geremd. Die remsegmenten kunnen verslijten en soms vallen ze ook gewoon van die band af.
@roscho , ik duik er zometeen onder weer. Ben echt benieuwd
De hele remblokjeshouder zit helemaal vast en het remblokjes is behoorlijk ingeslepen. Kan je die ook andersom er inzetten?

(klik om te vergroten)

@inge-jonkman Misschien zijn de blokken ergens te koop. Ik zou hier rigoureus vernieuwen. Wellicht ook de houder laten stralen en opnieuw in de verf (laten) spuiten. Als er remschijven in zitten, hoe zijn die eraan toe? Indien flinke groeven, dan moeten ze worden afgedraaid.
En hoe werkt het verder, met stangen of hydraulisch, met remvloeistof? Indien remvloeistof, dan is die waarschijnlijk ook aan vernieuwen (en ontluchten) toe.
@roscho , het werkt met stangen. Ik ga nieuwe remblokjes bestellen. Alleen nou is me de stang bij het pedaal eruit. Weet jij of iemand anders waar die in moet?

(klik om te vergroten)

Moet dat ding aan het pedaal?

(klik om te vergroten)

Of aan dat plaatje?
@inge-jonkman Ik heb echt geen idee. Je zou het moeten kunnen zien als je het pedaal beweegt en daarna kijkt hoe ver die stang ongeveer komt. Als daar iets zit waarmee je de rem kunt bewegen, dan is het bingo.
Dat zijn peerles remblokjes. Kosten niet zo veel. Volgens mij zijn ze oa. bij Kramp te verkrijgen. Ik heb ze nog nieuw in de verpakking zitten, ik wil ze eventueel opsturen per briefpost.
@inspecteurfendt , bedankt, wie is Kamp? En die jij hebt,zijn die universeel?
@inge-jonkman Niet Kamp, maar KRamp. Een groothandel in onderdelen in Varsseveld (en nog andere vestigingen). Je kunt er als consument niet rechtstreeks kopen, dat zal bijv. via een mechanisatiebedrijf moeten. Op dit forum zitten ook diverse personen die toegang hebben en in elk geval prijzen kunnen zien.
@inge-jonkman diegene die ik heb kosten bij Kramp €6,82 btw in maar ze zijn momenteel niet op stock. kramp.com/shop-be/nl/…?
Als ik de afbeeldingen bekijk zouden deze moeten passen. Check voor alle zekerheid de afmetingen.

(klik om te vergroten)

@inge-jonkman Volgens mij moet de stang aan die hefboom

(klik om te vergroten)

In het blauw aangeduid

(klik om te vergroten)

Zo ziet het er bij mij uit, misschien kan dit je helpen
Je kunt oude remblokjes van een auto gebruiken de voering van de oude plaat halen op maat maken en plakken op die van de grasmaaier.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden koppeling , rem en voetpedaal geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
ONDERWERPEN