Illustratie van:

Ford 2000 - Spannings regelaar ford 2000

Goeiedag

Weet iemand toevallig of dit een 11A of 22A spannings regelaar is? Ik kom er namelijk niet uit en waar kan ik hem het beste bestellen?

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

+1
Jank56
Ian zo slecht te zien
Heeft de dynamo open schilden dan is het 22 amp
Met gesloten schilden aan voor en achterzijde dan is het 11 amp
Gr Jan
Hendrik1
@Jank56 wat bedoel je met open schilden?

De eerst originele dynamo zit er nog op
+1
basia
De schilden zij de voor en achterkant ; waar ook de lagers in zitten ; de zwaardere dynamo heeft het achterschild met ventilatie openingen , en ook vaak ventilatie schopjes aan de riemschijf voor ventilatie cq koeling voor de dynamo
+1
Jank56
Bedankt basia
Dat is idd het verschil
Kun je in de dynamo kijken door de achterkant of is die dicht
+1
Fred4130
Zo te zien een 22 A , als je googled op lucas rb340 komt er een 22A tevoorschijn namelijk...
ebay.com/itm/…
Hendrik1
@Fred4130 ik heb er nu een nieuwe spanningsregelaar op van 22A maar het laad lampje brand nou heel zwak en volgens mij moet het lampje helemaal uit zijn als hij laad. Zou dit betekenen dat de koolborstels in de dynamo op zijn?
+1
Fred4130
@Hendrik1 zou even de laadspanning meten bij de accu. Als die gewoon 14 volt is , is er weinig aan de hand vermoed ik, maar zou idd kunnen dat je koolborstels aan hun eind zijn als je de laadspanning noet haalt. Maar ongetwijfeld zijn hier deskundigen die er meer van weten , ik ben dat niet , denk alleen ff logisch. Eerst meten en uitsluiten voor je vervangt.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 2000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!