Illustratie van:

Ford 5095 - Hefinrichting

Beste tf-ers

ik had een tijdje terug ook een topic geplaatst maar daar was niet veel uit gekomen, dus mijn vraag luid, de hefinrichting van mn ford komt niet om hoog wat kan dit wezen?, het hef deksel ligt eraf dus heb ik met de compressor lucht in de olietoevoer van de hef gespoten om te kijken of er druk in de cilinder komt, maar wat blijkt nou, hij blijft de aanvoer lucht (olie) gewoon bij zn retour eruit gooien, hoe je de hef hendel ook zet, nu de zwarte knop van de hef is uitgetrokken dus dat zit goed, ook olie genoeg, filters zijn schoon gemaakt, rubbers/keringen zijn vervangen, maar er zit dus waarschijnlijk iets in dat regelblok niet goed?? Verder weet ik dat de trekker heeel lang heeft stil gestaan! oliepomp is goed want hij kan gewoon een kipper zand laten kippen op zn ventielen Ik hoor uw mening graag!

Met vriendelijke groet,

Tf-er deutz-5006

Deel dit topic

Reacties

63ermajor
Bij mijn fordson moet je eerst de aftakas inschakelen voor dat de hefnrichting werkt. misschien dat dat bij jouw ook zo is?
Wimsumar
Beste Deutz-5006: Je schrijft dat de "zwarte knop is uitgetrokken".
Dan gaat er geen olie naar de hefinrichting. De knop staat dan op de stand voor ''uitwendig gebruik" (kieper o.i.d.) van de olie.
Deutz-5006
Ow dat is stom dat had de vorrige keer eentje gezegt
maar ingedrukt doe hij het ook niet
Wimsumar
Beste Deutz-5006: "Normaal" gesproken moet bij de 1000-serie van Ford deze 'zwarte knop' uitgetrokken worden om 'extern hydrauliek' (kieperventielen) te kunnen bedienen. In uitgetrokken stand werkt de hef niet.
Bij jouw 5095 maakt de stand van de knop kennelijk niets uit. Wordt de olie vanaf de oliepomp dan alleen naar de ventielen geleid?
D.w.z., is de drukleiding alleen op de (opgebouwde) hydrauliekventielen aangesloten waardoor de hef altijd buiten werking is?
Deutz-5006
@ wimsumar, de olie komt door de hef zegmaar naar de ventielen, knop stand maakt idd niet uit
Wimsumar
Beste Deutz-5006: Kun je op het ventielenblok iets ontdekken, zeg maar een knop of hendeltje, wat je om kan zetten waardoor op dezelfde wijze als de typische Ford-uittrekknop de oliestroom van hefinrichting naar extern hydrauliek en omgekeerd gaat?

P.S.: Misschien is het hendeltje er af en zie je alleen het vierkante asje waar het hendeltje op zou moeten zitten.
Wimsumar
Beste Deutz-5006: De draaiknopjes op de ventielen, waarover je mij in het p.b.-bericht vertelde, zijn inderdaad voor de doorstroom(hoeveelheid)-regeling. Dit type ventielen zit ook op de 10-serie Ford en is op jouw 5095 er later opgebouwd. Ik kan nu anders niet meer bedenken dan dat de olie vanaf de pomp alleen naar de ventielen gaat en de hefinrichting is afgesloten.
Sorry, ik weet het niet, andere T.F.-ers moeten maar suggesties aanvullen 😄
Deutz-5006
Ok toch bedankt voor de informatie/moeite!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 5095 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
6