Zitmaaiers Stiga - Vreemd probleem met starten

Ik heb bij mijn stiga zitmaaier ready geen spanning op het startrelais. Wel spanning op de de pool met de + van accu en de kabel vanaf contact met beveiligingen en zekering er tussen. Dus op het startrelais verdwijnt de spanning. Als ik de + rechtstreeks met de startmotor verbindt draait hij wel. Ik heb er een nieuwe startrelais opgezet en nog steeds hetzelfde probleem. Wie weet waar het probleem zit?
jan-reitsma

Reacties

+1
jammermaarhelaas
Zit er een startbeveiliging op bijvoorbeeld de rem, koppeling, stoel?
valmet6400power
@jammermaarhelaas
Bij een cvt dit die inderdaad op het “koppelingspedaal”. Om het maaidek aan te krijgen en houden zit er een sensor onder de stoel 😄
jan-reitsma
@jammermaarhelaas ja klopt zit startbeveiliging op
jammermaarhelaas
@jan-reitsma

Heb je deze blokkeringen ook vrij bij het doormeten, meten of er spanning op relais staat? En ligt het niet aan een van die beveiligingen?
+2
inspecteurfendt
Meet de beveiliging aan de stoel, (hand)rem en maaidek maar eens door. Het probleem zal daar wel aan liggen.
jan-reitsma
@inspecteurfendt Hoe kan ik deze doormeten?
+1
inspecteurfendt
@jan-reitsma installatie spanningsloos zetten en de ohmmeter parallel over de contacten zetten. Vervolgens de schakelaar bewegen. Als er niets gebeurd is de schakelaar stuk.
+1
Dennis_dB
Als ik het zo lees meet je wel spanning op de signaal draad naar het relais toe maar wordt het relais niet bekrachtigt. Is de massa van het startrelais goed? Als de massa goed is kun je proberen om een lampje op de signaaldraad te branden. Als het lampje niet gaat branden zit er ergens een slechte verbinding in de kring tussen het contactslot en het startrelais.
+3
jan-reitsma
Opgelost! Lag aan de schakelaar van de koppeling! Bedankt
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de zitmaaiers Stiga ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!