Illustratie van:

Fendt 306 LSA - remventiel

Hallo,

Sinds kort is het remvientiel van onze fendt er plots mee opgehouden. Er komt geen druk meer op het ventiel als het rempedaal ingetrapt is. We hebben de remleiding die het ventiel aanstuurt al eens ontlucht, maar daar zat geen lucht op. Er zit nog genoeg hydroliek olie in de tank en die is voor de winter nog vernieuwd geweest. Normaal gezien werkt het remventiel toch altijd mee, het is niet zo dat deze in of uitgeschakeld kan zijn.

Voor we er meer aan gaan doen zou ik graag eens wat reacties horen, waar het aan zou kunnen liggen.

Alvast bedankt

Deel dit topic

Reacties

simonkoenjer
Remventiel kun je naar mijn weten indd niet uitschakelen. zit er geen pomp oid tussen als je het zo leest komt hij dus gewoon niet op druk als er nog genoeg olie in zit.
DESLAGERURRE
Volgens mij zit er in een kopeling aan de perskant een zeefje ... die al gekontroleerd ?
NewHollanddriver
Hoelang heeft die dot 4 er in gezeten?
keeko
Ik zou het kopje waar de ontluchtingsnippel op zit demonteren om te kijken of de plunjer nog gangbaar is.
joop-same
De plunger in het kopje waar de remleiding
zit dan vast geoxideerd(geroest)
Hano-Deutz
Dat zeefje zou een mogelijkheid kunnen zijn, dan zal waarschijnlijk wel de olie afgelaten moeten worden.

De remolie is een jaar geleden ongeveer vervangen geweest. ik zou eerder zeggen als er te weinig in had gezeten, maar dat is niet het geval.

Kan ook zijn inderdaad dat de plunjer vast zit, maar dan vind ik het raar dat die altijd gewerkt heeft en opeens vastroest/oxideerd. Maar we mogen geen enkele mogelijkheid uitsluiten.

Bedankt voor de reacties, ik zie al dat er een aantal mogelijkheden zijn die we kunnen controleren.
Mengeledriver
Idd wat Keeko zegt. Eff het kopje eraf halen en de ring invetten met van dat speciale remcilindervet. En als de manchet niet zo mooi is eff vervangen.
B - W
@Hano-Deutz

het zou ook zo kunnen zijn dat je oliekoppelingen versleten zijn, waardoor zij geen olie meer doorlaten, is mij ook al eens overkomen... Succes.
Hano-Deutz
Het is gemaakt, de plunjer zat inderdaad een beetje vastgeroest(Waarschijnlijk door het stilstaan in de winter). Nadat deze was losgemaakt werkt alles weer perfect.

Bedankt voor de hulp allemaal 😄

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 306 LSA ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
5