Ford 8240 - Aftakas probleem aftakas hapert

Beste lezer de aftakas van de trekker ratelt en knerpt wanneer deze is ingeschakeld. Dit gebeurd om de 6 seconden ongeveer. Dan staat de aftakas stil en gaat vervolgens weer draaien. Wat kan hier de oorzaak van zijn?
Blauwepower

Reacties

+1
blauwe tractor
Naar een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid is deze dan vermoedelijk erg goed stuk oftewel gewoon helemaal naar de gallemiezen.
Kijk eerst of er slijpsel bij de olie aanwezig is, zoja vrees met grote vreze, zonee verder onderzoek nodig
roscho
Het lijkt mij een ernstig probleem, bijv. een tandwiel dat een aantal tanden mist. Ik las iets terug dat je deze trekker pas hebt gekocht. Zou dit een defect kunnen zijn wat de reden is dat de vorige eigenaar hem weg heeft gedaan?
Je zou kunnen proberen om hem de koop ongedaan te maken wegens "verborgen gebrek", veel kans geef ik je daarbij niet omdat de koper onderzoeksplicht heeft.
+1
Blauwepower
Dank voor jullie reacties na contact te hebben gehad met de dealer bleek de hendel waarmee je de aftakas toerental kan bepalen niet goed ingeschakeld te zijn. Dit veroorzaakte het probleem
InsaneNL
@Blauwepower ja dat kan natuurlijk ook.. aftakas schakelt niet al te makkelijk bij deze bakken. Knopje van de 4wd ondertussen gevonden?
roscho
@Blauwepower Fijn dat het meevalt. Succes met je trekker.
gudo
@Blauwepower Had ik met onze 7840 ook. De hendel van 540 > 1000 toeren aftakas schiet er soms niet goed in. Waardoor dit gebeurd.
Blauwepower
@gudo na het afstellen van de 540/1000 hendel blijkt dat deze niet de oorzaak is van het haperen van de aftakas. Om dit zeker te weten heb ik de hendel eraf gehaald en handmatig in de 540 stand gezet . De aftakas blijft echter af en toe haperen, dus nu ga ik ervan uit dat het een inwendig probleem is. Heeft iemand hier misschien ervaring mee? En hoe het te repareren is?
Alvast bedankt.
nhmonteur
@Blauwepower Hoogstwaarschijnlijk is er toch iets intern aan de hand. Om bij het aftakaspakket te komen moet er aardig gesleuteld worden.
De cabine moet aan de achterkant iets omhoog. Alle ventielenblokken moeten verwijderd worden. Daarna de complete hefinrichting er af. Dan aan de achterkant een deksel eraf en een set tandwielen en aandrijfas. Hierna kan het huis los van het aftakaspakket en kan je het complete aftakaspakket met huis demonteren. Waarna je alles kan controleren.
Blauwepower
Beste nhmonteur,

Bedankt voor je uitleg en toelichting.
Ik heb er door een monteur naar laten kijken en zijn conclusie is dat de solenoid van de aftakas niet heel goed eruitziet en waarschijnlijk het defect veroorzaakt. Hij stelt ook dat de aftakas op mechanisch vlak in goede staat verkeerd.
@Blauwepower bij onze vorige trekker was toerental instelling ook versleten blok hout onder dat palletje dr in geslagen daarna nergens meer last van haha. Wel een beunoplosaing en niet echt makkelijk om nog van toerental te wisselen
@bernard-vant-klooster was ook een 7840 trouwens
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 8240 en hebben de trefwoorden aftakas en hapert geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!